Ik heb weer een heerlijk gerecht met gnocchi voor je! Deze keer met groene aspergetips en ricotta. De aspergetips hebben een heerlijk verfijnde smaak. Naast de asperges zitten er ook nog eens paprika en tomaatjes doorheen verwerkt, dus genoeg groente in dit gerecht!
De ricotta is zacht en romig van smaak en maakt dit gerecht dan ook helemaal af. Het gerecht is vegetarisch door de tofu, maar deze zou je eventueel ook weg kunnen laten.

Ingrediënten:
- 500 gram gnocchi
- 400 gram tofu
- 4 el balsamicoazijn
- 2 el knoflookolie
- snuf peper
- 1 theelepel kurkuma
- 100 gram ricotta
- 200 gram aspergetips
- 1 oranje paprika
- handje cherrytomaatjes
Bereidingswijze:
- Snijd de tofu in blokjes. Meng de balsamicoazijn met de knoflookolie en marineer hier in de tofu. Laat 15 minuten staan.
- Snijd ondertussen 1 centimeter van de onderkant van de asperges en kook deze in 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel af met koud water.
- Kook de gnocchi in 3 minuten zacht, giet af en laat staan tot gebruik.
- Verwarm een wokpan en bak hierin de tofu krokant, dit duurt ongeveer 15 á 20 minuten. Belangrijk om de tofu goed te blijven ‘husselen’.
- Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg deze toe aan de tofu.
- Voeg nu de gnocchi toe en bak 5 minuten mee.
- Snijd de tomaatjes door de helft of in vieren.
- Voeg de asperges, peper en kurkuma toe en roer door elkaar.
- Serveer de gnocchi met de tomaatjes en wat ricotta.
Tip:
- Je kunt de tofu ook vervangen voor gerookte zalm, deze hoef je dan niet te marineren met olie en balsamico en voeg je samen met de asperges toe aan het gerecht. Het is dan natuurlijk geen vegetarisch gerecht meer.
No Comments