Gnocchi! De uitspraak is misschien niet even makkelijk, maar gelukkig is deze pastasoort wel heel makkelijk te bereiden. Je spreekt het overigens uit als ‘njokkie’ :)!
Het is een Italiaanse pastasoort gemaakt van aardappel en tarwemeel.
Je kunt gnocchi koken, maar ik vind het veel lekkerder om ze te bakken. Hierdoor krijgt de gnocchi een krokant korstje en van binnen blijven ze zacht en luchtig!
Door de balsamico-azijn tijdens het bakken toe te voegen, krijgt de gnocchi een licht-zoete smaak.
Ingrediënten (voor 2personen):
- 500 gram gnocchi
- 150 gram sugarsnaps
- een flinke scheut balsamico-azijn
- 250 gram cherrytomaatjes
- 125 gram champignons
- 2 handjes rucola
- peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Maak de sugarsnaps schoon door het bovenste puntje af te snijden en dat stukje te trekken richting de naad van de sugersnap. Doe dit ook met de andere kant.
- Kook de sugarsnaps in 4 minuten beetgaar.
- Verwarm wat (olijf- of kokos)olie in een grote pan en bak de gnocchi krokant.
- Voeg een behoorlijke scheut balsamico-azijn toe en bak de gnocchi op laag vuur door.
- Voeg de champignons toe aan de gnocchi en roerbak mee.
- Voeg als laatste de tomaatjes, sugarsnaps en peper naar smaak toe. Meng alle ingrediënten door elkaar.
- Verdeel de gnocchi over 2 borden en garneer met een handje rucola.
Tip:
- Een handje geraspte kaas over dit gerecht, is ook erg lekker!
Op de pagina met gnocchi-recepten vind je nog veel lekkere receptjes.
No Comments