0

Gnocchi met vegetarisch gehakt en paddenstoelen in haverroom

Deze gnocchi met vegetarisch gehakt en paddenstoelen in haverroom is verrassend goed gelukt. Ik had even zin in wat anders en ging aan de slag met haverroom. Deze geeft een heerlijk romige smaak aan dit gerecht.

Heerlijk om de gnocchi krokant te bakken, want dit proef je bij elke hap! En zeg nou zelf: gnocchi is toch veel lekkerder als deze een krokant jasje heeft. Het vegetarisch gehakt zorgt voor een lekkere bite in dit gerecht. Natuurlijk kun je ook kastanjechampignons in dit gerecht gebruiken, maar ik moet eerlijk zeggen dat een paddenstoelenmix wel een aanrader is. Het geeft net wat meer smaak.

Ben je een kaasliefhebber? Dan mag Parmezaanse kaas ook niet ontbreken.

Ingrediënten

  • 500 gram gnocchi
  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 1 ui
  • 250 ml haverroom
  • handje basilicum
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Bereidingswijze:

  • Verwarm flink wat olijfolie in de pan en bak de gnocchi krokant.
  • Haal de gnocchi vervolgens uit de pan en leg even apart. Verwarm opnieuw wat olijfolie in dezelfde pan, bak de ui glazig en voeg het vegetarisch gehakt toe.
  • Maak ondertussen de paddenstoelenmix schoon, snijd nog fijn als dat nodig is en voeg toe. Bak mee tot de paddenstoelen zijn geslonken.
  • Snijd de basilicum in reepjes.
  • Voeg de haverroom toe en verwarm. Voeg dan de krokant gebakken gnocchi toe en de basilicum.
  • Serveer naar wens met Parmezaanse kaas.

Zin in meer gnocchi? Kijk dan eens op de gnocchipagina voor meer inspiratie!

Heb jij dit recept een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply