0

Granola met gepofte boekweit, amarant en frambozenpoeder

Granola met gepofte boekweit, amarant en frambozenpoeder: het klinkt allemaal heel lastig om te maken, maar het is alles behalve dat.

Sommige receptjes willen soms best eens mislukken, maar granola lukt bij mij eigenlijk altijd! Ik gooi in een mengkom wat ik in huis heb, wat ik lekker vind of waar ik trek in heb, iets vloeibaars er doorheen en hup de oven in! Binnen 20 minuten is je gezonde homemade granola klaar en heb je voor heel de week iets lekker voor in de kwark of yoghurt.

Zo werkt het ook met dit recept. De gepofte boekweit en amarant zorgen voor een lekkere luchtige granola. De kaneel en frambozenpoeder maken de smaak helemaal af.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Voeg alle ingrediënten samen in een kom, behalve de kokosolie en de banaan en roer door elkaar.
  • Prak de banaan fijn en verwarm deze in een pannetje, samen met de kokosolie. Zet het vuur uit, zodra de kokosolie gesmolten is.
  • Voeg het bananenmengsel toe aan alle droge ingrediënten en roer goed door elkaar.
  • Verspreid de granola over de bakplaat en bak af in 20 minuten in een voorverwarmde oven. Schep de granola om de 5 minuten even om.
  • Laat de granola, buiten de oven, volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten weckpot.

Zin gekregen in mee granola? Probeer dan ook eens de volgende recepten:

Heb je deze granola of een andere granola gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply