0

Granola met noten

De perfecte start van de dag is toch wel een bakje kwark met zelfgemaakte granola en zeker met de granola uit onderstaand recept. Deze zit namelijk boordevol met noten. Noten zorgen voor een verzadigd gevoel, zijn rijk aan gezonde vetten en zijn goed voor hart- en bloedvaten. De kardemom en de kaneel geven een wat kruidige koeksmaak aan deze granola. Lekker voor in de yoghurt of kwark, maar stiekem ook om los te eten! Uiteraard vrij van toegevoegde suikers en…. lekker crunchy!

Ingrediënten:

  • 200 gram havermout
  • 2 eetlepels zonnebloempitten en pompoenpitten
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels kokosschaafsel
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de havermout, zonnebloem- en pompoenpitten en kokosschaafsel in een kom.
  • Hak de walnoten, hazelnoten en cashewnoten grof en snijd de abrikozen in reepjes. Voeg beide toe in de kom.
  • Prak de banaan fijn en verwarm, samen met de kokosolie in een steelpannetje. Roer goed door.
  • Voeg dit mengsel toe in de kom en roer samen met de kardemom en kaneel goed door elkaar.
  • Spreid het mengsel uit over een, met bakpapier beklede, bakplaat en zet deze 30 minuten in de oven.
  • Schep de granola om de 10 minuten goed door elkaar, zodat alle kanten knapperig en bruin worden.
  • Wanneer de granola klaar is, laat deze dan met de ovendeur open volledig afkoelen.

Wil je meer granola maken?

Probeer dan ook eens deze homemade granola of pindakaasgranola!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply