0

Groene koolrolletjes

Met deze groene koolrolletjes krijg je ongemerkt een hoop groente binnen! In dit gerecht worden ze gevuld met hoofdzakelijk vegetarisch gehakt en geraspte pompoen. Je kunt de rolletjes natuurlijk vullen met wat jij lekker vindt.

De rolletjes zijn vrij snel en gemakkelijk te maken. Zorg wel dat je de rolletjes goed oprolt en met de sluitkant naar benden legt, zodat ze niet openvouwen.

Lekker als voorgerecht of als hoofdgerecht met een frisse salade.

Ingrediënten voor 7 rolletjes:

  • 7 groene kool bladeren
  • 175 gram vegetarisch gehakt
  • 2 kleine uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram geraspte pompoen
  • Passata (tomatensaus): 2 eetlepels voor de vulling en 150 milliliter voor topping
  • 75 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de donkergroene bladeren van de groene kool, neem vervolgens 7 grote bladeren van de groene kool en blancheer deze in 5 minuten in kokend water. Spoel de bladeren af onder koud water en snijd de dikke nerf er uit.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verwarm was olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak zo’n 5 minuten mee.
  • Rasp de pompoen en bak 4 minuten mee. Voeg vervolgens de 2 eetlepels passata toe, om de vulling wat smeuïger te maken. Roer goed door elkaar.
  • Verdeel de vulling over de groene kool bladeren. Rol de bladeren op en vouw halverwege de zijkanten naar binnen.
  • Leg de rolletjes zo neer in de ovenschaal dat ze niet openvouwen.
  • Verdeel de 150 milliliter passata over de rolletjes en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Zet de ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply