Groene kwarkbowl met Zonnatura havermout. Dat klinkt goed toch? Veel mensen starten de ochtend vaak met een bakje kwark. Dit kan heel gezond zijn, mits je de juiste ingrediënten gebruikt. In veel soorten kwark of yoghurt (zeker met een smaakje!) zitten toegevoegde suikers. Hetzelfde geldt voor muesli, cruesli en granola.
In dit ontbijt gebruik ik de glutenvrije havermout van Zonnatura met alleen pure ingrediënten. Rijk aan volkorengranen en deze zorgen voor een goed en langer verzadigd gevoel.
Deze kwark is lichtgroen gekleurd. Door wat groene spirulina toe te voegen aan de kwark, kleurt deze mooi lichtgroen.
Spirulina is een bron van plantaardige eitwitten en bevat ontzettend veel anti-oxidanten. Ook bezit het veel ontstekingsremmende eigenschappen en helpt het de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Spirulina heeft nog veel meer voordelen en is dan ook een echte superfood!
Wil je deze groene kwarkbowl ook maken? Lees dan verder.
Ingrediënten voor 1 bakje kwark:
- 250 gram kwark (naar keuze)
- 3 tl spirulina
- 4 el zonnatura
- Overige ingrediënten rest naar keuze (in dit voorbeeld frambozen, granaatappelpitjes, chiazaad en cacaonibs)
Bereidingswijze:
- Schep de kwark in een kom en voeg de spirulina toe. Roer goed en voeg desgewenst meer spirulina toe om de kleur te versterken.
- Verdeel de havermout over de kwark, samen met de overige ingrediënten naar keuze.
Benieuwd hoe je een blauwe kwarkbowl maakt? Klik dan op de link!
No Comments