Hartige courgettecake van amandelmeel

Zoete cakes kom je altijd en overal wel tegen, maar hartige cakes zie je toch een stuk minder. Om je een beetje te inspireren, hieronder het recept voor een hartige cake met een Italiaans tintje. Het amandelmeel heeft een nootachtige smaak en is daarom ideaal om te gebruiken in deze hartige cake. Daarnaast zit er een hele courgette verwerkt in dit recept. Zo krijg je ook je portie groente binnen! De cake krijgt een Italiaans tintje door de oregano, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas.

Lekker voor bij een kopje soep, voor bij de borrel of op een verjaardag, omdat je er makkelijk veel plakjes van kunt snijden. Zo kan iedereen genieten van deze heerlijke hartige courgettecake. Heb je nog wat over? De volgende dag is de cake ook nog lekker voor bij de lunch.

Ingrediënten:

  • 250 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 1 courgette
  • 1 zakje baking soda
  • 1 el appelciderzijn
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el oregano
  • flinke snuf peper

Keukengerei:

  • cakevorm 27 cm

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier
  • Rasp de courgette, snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes en klop de eieren los.
  •  Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een mengkom en roer goed door elkaar.
  • Doe het mengsel in de cakevorm vorm en zet 30 minuten in de oven. Haal de courgettecake na 30 minuten uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Zet vervolgens nog 20 minuten in de oven.

Wil je meer hartige cakes?

Bekijk dan ook eens het recept voor deze overheerlijke fetacake. of deze pompoencake.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply