Hartige courgettetaart met spinazie en geitenkaas

Deze hartige courgettetaart met spinazie en geitenkaas is een ideaal recept om te maken wanneer je visite krijgt: makkelijk te maken, lekker, gezond en wanneer je de taart in puntjes snijdt, staat het ook nog eens hartstikke gezellig.

In de hartige taart zitten stiekem ook nog eens veel groentes verwerkt. Daarnaast wordt de taart lekker kaasachtig door de geraspte kaas en de geitenkaas. De geitenkaas wordt zelfs een beetje krokant in de oven.

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 2 handen spinazie
  • 100 gram geraspte kaas
  • 450 gram volkoren tarwebloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 70 ml olijfolie
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 25 minuten 180 graden

Keukengerei:

  • Springvorm 27 cm

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Snijd de uiteindes van de courgette en snijd deze daarna doormidden. Verwijder de zaadlijsten (met een theelepel) en snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Verwarm wat olijfolie in de pan en bak de courgetteblokjes gaar.
  • Snijd de spinazie in grove reepjes.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de geitenkaas, in een mengkom en roer door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt.
  • Giet het mengsel in de springvormen en verkruimel de geitenkaas er boven.
  • Verwarm de hartige taart 35 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Snijd daarna in puntjes.

Op deze pagina vind je meer hartige taarten en hier vind je meer inspiratie voor borrelhapjes.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply