0

Hartige en zoete cruffins

Cruffins zijn croissants in de vorm van een muffin, snap je ‘m! Ik vind ze echt te leuk (en lekker). Het lijkt misschien moeilijk om te maken, maar als je het trucje eenmaal doorhebt, is het heel makkelijk en zo gepiept!

Met cruffins steel je absoluut de show tijdens een brunch. Het leuke aan cruffins is, dat je ze kunt vullen met wat jij lekker vindt. Je kunt ze hartig of zoet maken. Ik ging voor 3 verschillende varianten: 2 met gerookte zalm, 2 met geraspte kaas en 2 met jam. Je kunt natuurlijk ook gaan voor chocopasta of appeltjes met kaneel of… verzin het zelf maar!

Ingrediënten:

  • 1 blik Danerolles XL
  • Vulling naar wens (zalm, kaas, jam enz.)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bestrooi het keukenblad met wat bloem, plop de Danerolles open en rol uit op.
  • Snijd het deed op de naad in 3 rechthoeken. Druk de schuine naden dicht.
  • Rol de eerste rechthoek uit met een deegroller.
  • Breng op de langste zijde de vulling aan. Rol vervolgens op tot een lange deegrol.
  • Leg de deegrol nu verticaal en snijd doormidden.
  • Rol de halve deegrol met vulling op en plaats in de siliconen bakvorm. Doe dit ook met de andere helft.
  • Herhaal bovenstaande stappen ook voor de andere 2 rechthoeken croissantdeeg.
  • Plaats de bakvorm in de oven en bak de cruffins in 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

Zin in meer lekkere ontbijtjes? Kijk dan eens op de ontbijtpagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij deze cruffins of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply