0

Hartige muffins met groene olijven en feta

Deze hartige muffins met groene olijven en feta doen het uitstekend bij de borrel! Ze zien er niet alleen heel leuk en vrolijk uit, maar zijn ook nog eens verantwoord en natuurlijk heel erg lekker! Het aller leukste is misschien nog wel dat je maar 6 ingrediënten nodig hebt en een beetje peper.

De muffins krijgen extra smaak door de olie uit het potje van de witte kaasblokjes van Apetina. Hier zijn allerlei kruiden aan toegevoegd die nu ook lekker in het beslag terecht komen.

Uiteraard kun je variëren met de vulling. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwarte olijven of zongedroogde tomaatjes? Maar ook ander soort kaas stukjes noot zijn een perfecte toevoeging!

Ingrediënten:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 100 gram olijven
  • 100 gram witte kaasblokjes van Apetina
  • 100 ml olie (uit het potje van de witte kaasblokjes van Apetine)
  • 10 snoeptomaatjes
  • peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160graden en vet de muffinvormpjes in. Als je siliconen muffinvormpjes gebruikt, is dat niet nodig.
  • Meng de eieren met de olie. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een egaal beslag.
  • Snijd de olijven in plakjes en de snoepjes in kleine stukjes (ik halveer de tomaatjs en snijd één helft dan nog in 6 stukjes).
  • Voeg de feta, olijven, tomaatjes en peper toe aan het beslag en spatel er doorheen.
  • Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes en pak in 35 minuten af in een voorverwarmde oven.

Zin in meer van dit soort hartige recepten? Probeer dan ook eens deze hartige cruffins of deze hartige courgettetaart met spinazie en geitenkaas. Ook deze hartige courgettecake van amandelmeel is een aanrader.

Heb jij deze hartige muffins of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post

No Comments

Leave a Reply