Deze hartige pannenkoeken van kikkererwtenmeel zijn ideaal om mee te lunchen! Ze geven een verzadigd gevoel en je hebt meteen een flinke portie groente naar binnen wanneer je ze belegd zoals ik heb gedaan. Het ziet er wat mij betreft echt uit als een gebakje, maar dan hartig. Natuurlijk kun je deze kikkererwtenpannenkoeken ook eten als diner.
Daarnaast heel makkelijk en snel te maken en niet onbelangrijk: vrij van toegevoegde suikers of nare e-nummers. Een pure en gezonde maaltijd dus!
Ingrediënten voor 4 á 5 pannenkoeken:
Voor de pannenkoeken:
- 125 gram kikkererwtenmeel
- 220 ml water
- 2 eieren
Voor de topping:
- een bakje hüttenkäse
- 250 gram champignons
- 2 handen spinazie
- 1 bosui
- handje pompoenpitten
Bereidingswijze:
- Meng de ingrediënten voor de pannenkoeken door elkaar en zorg dat er geen klontjes meer in het beslag ziten. Laat een half uurtje staan.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes tot het beslag op is. Je kunt er 4 á 5 bakken van dit beslag.
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes, de bosui in ringen en verwarm in een andere koekenpan ook wat olijfolie. Bak hierin de champignons en de bosui gaar.
- Besmeer de kikkererwtenpannenkoek met hüttenkäse, leg hierop een hand spinazie en top af met de gebakken champignons en bestrooi met pompoenpitten.
Zin in meer lunchrecepten? Kijk dan eens op lunchpagina van Trood voor meer inspiratie!
Heb jij deze cake of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments