Als ontbijt neem ik regelmatig crackers belegd met van alles en nog wat. Natuurlijk zijn dit wel crackers zonder toegevoegde suikers, want in de supermarkt kun je kiezen uit veel verschillende soorten, maar helaas zijn er bij veel crackers suikers toegevoegd. Daar hoef je met deze zelfgemaakte crackers niet bang voor te zijn.
Heerlijk met humus of een kruidenkaasje. De crackers zijn voedzaam en verantwoord ook nog eens erg lekker.
Ingrediënten:
- 150 gram havermout
- 3 eetlepels oregano
- 6 eetlepels pitten en zaden (ik gebruikte zonnebloempitten en pompoenpitten)
- 2 eetlepels lijnzaad
- flink wat peper
- snuf zout
Bereidingswijze:
- Week de havermout een nachtje in water.
- Laat de havermout de volgende ochtend minimaal 1 uur uitlekken in een fijne zeef.
- Meng de havermout met alle ingrediënten en spreid zo dun mogelijk uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak het havermoutmengsel 15 minuten in de oven om 200 graden.
- Haal uit de oven en snijd de crackers in de gewenste vorm.
- Laat daarna volledig afkoelen.
Tip:
- De crackers zijn ook heerlijk voor bij de borrel met een stukje kaas.
No Comments