0

Havermoutpannenkoeken met hazelnootspread

Als je naar deze foto kijkt, hoef ik niet meer heel veel uit te leggen toch? Deze havermoutpannenkoeken met hazelnootspread zijn gewoon heaven! Door ook bakpoeder te gebruiken in het beslag, worden en pannenkoekjes lekker dik en rijzen ze goed in de pan. Echte gezonde american pancakes dus.

Je kunt de pancakes zo eten of besmeren met wat jij lekker vindt, maar deze hazelnootspread is wel echt een aanrader hoor! Maar een beetje jam, boter, verwarmd fruit of iets anders lekkers kan natuurlijk ook.

Ingrediënten voor 4 pannenkoekjes:

  • 75 gram havermout
  • 100 ml havermelk
  • 1 ei
  • 1 el bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • hazelnootspread of andere topping naar keuze

Bereidingswijze:

  • Meng de havermout, havermelk, ei, bloem en bakpoeder door elkaar tot een egaal mengsel. Let op: mix het niet in de blender, dan krijg je een minder stevig beslag.
  • Verwarm wat olijfolie in de pan en maak 4 hoopjes van het beslag.
  • Bak de pannenkoekjes 2 á 3 minuten per kant.
  • Besmeer elke pannenkoek met een topping naar keuze en stapelen maar!

Zin in meer pannenkoeken? Bekijk dan ook eens het recept voor deze lijnzaadpannenkoeken met havermeel.

Heb jij dit recept of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply