0

Havermoutpannenkoekjes

Deze havermoutpannenkoekjes zijn de perfecte start van jouw dag! Bij pannenkoeken denken mensen vaak aan ‘slecht eten’, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Zeker niet als je ze zelf maakt.

Deze havermoutpannenkoekjes zijn zelfs erg voedzaam. Wil je de pannenkoekjes gezond houden, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je ze ook aftopt met iets gezonds.

Lekker als ontbijt, maar ook heerlijk om mee te nemen en er op werk van te genieten tijdens de lunch. Ook leuk: kinderen zullen hier ook heel blij van worden als ze dit in hun broodtrommel aantreffen tijdens de pauze!

Ingrediënten:

  • 75 gram havermout
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 el zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram diepvriesframbozen

Bereidingswijze:

  • Roer het ei los, samen met de amandelmelk.
  • Voeg de havermout toe en roer tot een egaal geheel.
  • Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een egaal beslag.
  • Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan en schep 2 el van het beslag in de pan. Draai het pannenkoekje na 1 minuut om.
  • Ga zo door tot het beslag op is.
  • Verwarm ondertussen de diepvriesframbozen in een steelpannetje.
  • Stapel de pannenkoekjes op elkaar en top af met de warme frambozen.

Tip:

  • Meer pannenkoekjes maken? Verdubbel dan gewoon de ingrediënten!

Als je deze pannenkoekjes lekker vindt, probeer dan ook eens één van de volgende recepten:

Heb jij dit recept of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply