Havermoutpizza

Bij pizza denk je al snel aan ongezond, maar deze havermoutpizza kun je gerust verantwoord noemen! Met havermout, ei, water, een beetje olijfolie en bloem kun je een heerlijke bodem maken voor een pizza. Denk niet dat het deeg niet goed is, tijdens de bereiding, want het klopt dat dit erg plakkerig blijft. Daarom is het handig het deeg tussen bakpapier en vershoudfolie uit te rollen. Geen vies aanrecht en geen vieze handen!

Je kunt de pizza beleggen met jouw favoriete ingrediënten. Ik koos voor pesto, tonijn, mozzarella en tomaat.

De bodem vult aardig en dus kun je deze pizza met 2 personen eten! De pizza is overigens ook erg lekker voor bij de borrel.

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 350 havermout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ei
  • 3,5 eetlepel bloem
  • 150 milliliter koud water

Voor de topping:

  • 2 eetlepels pesto
  • 1 blikje tonijn (120 gram)
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • handje basilicum of rucola

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 215 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maal de havermout in de blender fijn tot meel.
  • Meng de havermout met de olie, het ei en het water. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe.
  • Bestrooi de met bakpapier beklede bakplaat met een beetje bloem en leg hier het deeg op.
  • Bedek het deeg met wat vershoudfolie en rol het deeg uit tot een lap (je kunt hier voor ook een gevuld waterflesje gebruiken)
  • Haal het vershoudfolie van het deeg en besmeer de pizzabodem met de pesto.
  • Snijd de tomaatjes en de mozzarella in kleine stukjes.
  • Beleg de pizzabodem met tonijn, de tomaatjes en de mozzarella en bak de pizza af in 30 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Bestrooi met een handje rucola en wat basilicum en snijd de pizza in stukken.

Wil je meer verantwoorde pizza’s? Bekijk dan ook eens deze suikervrije homemade pizza.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply