0

Healthy bananenbroodmuffins

Deze healthy bananenbroodmuffins hebben zo’n goede structuur en smaak, dat ik deze denk ik wekelijks ga maken. De muffins zijn heel luchtig aan de binnenkant. Door de bananen te pureren in plaats van te prakken, is het beslag al veel smeuïger, dat weer voor een luchtige structuur zorgt.

Wanneer je gezonde baksels wilt maken, gebeurt het regelmatig dat het baksel wat droog uitvalt, aangezien er vaak geen boter of suiker wordt toegevoegd. Dat is dus bij deze muffin zeker niet het geval.

Wat ook nog eens ideaal is: met slechts 6 ingrediënten maak je deze toppers en ik weet bijna zeker dat je alles in huis hebt!

Ik eet deze bananenbroodmuffins trouwens ook als ontbijt! Zo begin je de dag echt goed.

Ingrediënten voor 8 muffins:

  • 3 bananen
  • 1 ei
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram tarwebloem
  • 2 el honing
  • 1 tl bakpoeder

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvormpjes in. Als je siliconen muffinvormpjes gebruikt, is dat niet nodig.
  • Pureer de bananen met een staafmixer en voeg hier de honing aan toe. Pureer tot een gladde massa.
  • Voeg vervolgens het ei toe en pureer kort mee.
  • Spatel alle overige ingrediënten door de bananenmoes tot er een egaal beslag ontstaat.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak in 25 minuten af in een voorverwarmde oven.
  • Laat de muffins even afkoelen en haal ze uit de vorm. Je kunt ze 3 dagen bewaren in een afgesloten bak. Nog over? Vries ze dan in!

Zin in meer van dit soort gezonde cakejes of muffins? Kijk dan eens op de cakepagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij deze muffinsof een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply