Ja, je leest het goed: dit is een healthy bosbessen ontbijttaartje. Een gezond taartje dat je kunt eten als ontbijt. Dat klinkt goed toch! Het taartje is opgebouwd uit 3 lagen en elke laag bevat een maar 2 of 3 ingrediënten. Je hoeft er dus niet van alles voor in huis te halen en ook fijn: het taartje is heel makkelijk te maken.
De onderkant bestaat uit een crunchy laag van de spiced speltkoekjes van Biotoday. Mengen met een beetje gesmolten boter en de onderlaag is al klaar!
In het midden vind je een romige blauwe laag van kwark. Om het op te laten stijven, gebruik ik agar agar. Een vegetarische vervanger voor gelatine. Om de tussenlaag mooi lichtblauw te krijgen gebruikte ik blauw spirulina. Een heel klein beetje poeder, kleurt de kwark al mooi babyblauw.
De toplaag bestaat enkel uit bosbessen en agar agar. Meer is het niet!
Een gezond en lekker taartje om het weekend mee in te luiden!
Ingrediënten:
- 125 gram spiced speltkoekjes van Biotoday
- 50 gram Flora Plant boter of roomboter
- 300 gram kwark (ik gebruikte de kwark van Arla)
- 1 tl blauwe spirulina
- 3 tl agar agar
- 200 gram (diepvries)bosbessen
Keukengerei:
- Springvorm van 12 cm
- Bakpapier
- Blender
Bereidingswijze:
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Doe de koekjes in de blender en maal fijn tot een kruimelig geheel.
- Laat ondertussen de boter smelten in een pannetje.
- Meng het koekruim met de boter en verdeel het mengsel over de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.
- Verwarm in een pannetje de kwark en voeg de spirulina toe. Roer goed tot het poeder goed is opgelost.
- Voeg 2 tl agar agar toe en blijf goed roeren. Draai het vuur uit en roer nog even door. Giet het kwarkmengsel op de koekbodem en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Voel even aan het taartje of de tussenlaag al iets is opgesteven, als dit niet zo is, zet het taartje dan terug (anders zakt de toplaag in de tussenlaag). Als dit wel zo is, kun je beginnen aan de toplaag.
- Verwarm 125 gram bosbessen in een pannetje. Zodra de bosbessen helemaal uit elkaar vallen voeg je 1 tl agar agar toe. Draai het vuur uit en blijf goed roeren.
- Giet de toplaag van bosbessen op de tussenlaag en laat het taartje vervolgens minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Top het taartje voor serveren af met de overige (diepvries)bosbessen. (Als je diepvriesbosbessen gebruikt, doe dit dan 10 minuten van de voren).
Tip:
- Maak het taartje de avond van te voren, dan weet je zeker dat alles goed is opgesteven.
Zin in meer van dit gezonde taartjes? Probeer dan ook eens dit gezonde bramentaartje met krokante koekjesbodem of dit gezonde frambozentaartje.
Heb jij dit taartje of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments