Je hebt waarschijnlijk al honderden recepten van bananencake voorbij zien komen, maar hé, het blijft lekker toch? Ik heb dus weer een heerlijk receptje voor je, zodat je heel de week weer een healthy tussendoortje hebt!


Ingrediënten:
- 4 bananen (1 voor de topping)
- 170 gram volkoren speltmeel
- 200 gram amandelmeel
- 3 eieren
- 3 tl bakpoeder
- 5 dadels
- 3 tl koek- en speculaaskruiden
- 3 el maple syrup
Bereidingswijze:
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een mengkom.
- Mix 3 bananen, de dadels en de maple syrup in de blender. Voeg de eieren toe.
- Giet het bananenbeslag bij de droge ingrediënten en spatel er doorheen tot een egaal beslag.
- Verdeel het beslag over de cakevorm, snijd de laatste banaan in de lengte door midden en druk in het beslag. Bak de cake in 35 tot 40 minuten af in een voorverwarmde oven.
Zin in meer gezonde tussendoortjes? Bekijk dan ook eens het recept voor deze luchtige bananenmuffins met dadel of deze bananenbroodmuffins met crunchy granola.
Heb jij dit recept of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments