0

Heerlijk eten in Ubud

Rijst, gado gado, nasi, fried noodles, echt het is hartstikke lekker, maar na een week op Java, wilde ik ook wel weer eens wat anders eten.
Toen we in Ubud aankwamen, kwam ik dan ook in de hemel terecht, want wat hebben wij hier fantastisch gegeten. En ja… het zijn (bijna) allemaal van die instagramwaardige foto’s geworden!

Alle eetgelegenheden hieronder zijn in het cetrum van Ubud en dicht bij het SenShotel waar wij verbleven.
Hieronder vertel ik je waar en wat wij hebben gegeten.

#1 Toro Sushi

Als ik ergens gek op ben, is het sushi. Ik kan er niks aan doen, maar ik vind het heerlijk.
De eerste avond zijn wij in het centrum van Ubud dan ook bij Toro Sushi gaan eten en ik moet je bekennen dat we hier de 3e avond ook geweest zijn.

Tussen 17.00 uur en 19.00 uur is er happy hour, wat betekent dat je bij het bestellen van 2 rollen een 3e gratis krijgt, helemaal super dus!

De service is prima en de prijs ook. Een sushi rol is ongeveer tussen de 40.000rp en 80.000rp. De rollen bestaan uit 6, 8 of 10 stuks. Met z’n 2e waren wij rond de €25 kwijt inclusief wat kleine voorgerechtjes zoals edamame boontjes en wakame (zeewiersalade) en drankjes.
Toen wij er waren was ook de Mojito 1 +1 gratis en ook die waren erg lekker.

Als je van sushi houdt, sla deze tent dan zeker niet over!

#2 Acai Queen

Tegenover Toro Sushi zit dit ontbijt- en ‘toetjes’ tentje. Het is heel klein, maar ontzettend leuk met 2 schommelstoelen aan de kant van de straat. Na onze sushi kochten wij hier nog een overheerlijk toetje.

#3 Kismet

Als je de straat bij Toro sushi en Acai Queen helemaal uitloopt, denk je, hier zit toch niets meer? Niets is minder waar: ga aan het einde naar links, loop een stukje door en daar zit Kismet. Ik vond Kismet echt geweldig! We hebben hier een keer geluncht en in de avond gegeten. Kismet is een vegetarisch restaurant, wat voor mij heerlijk is, want ik eet geen vlees.

Je krijgt hier gratis water en als je geholpen wilt worden, trek je aan het touwtje dat boven je tafeltje hang, vervolgens gaat het lampje aan. De bediening weet dan, dat ze naar je toe ‘moeten’ komen. Een handig concept! Hoef je niet steeds om je heen te kijken of het personeel je ziet.

’s Middags bestelde ik een saladebowl met een vegetarische ‘saté’ en tempé. Echt als je niet van vlees houdt, dan vind je dit ook lekker!

Daarnaast staat nog een lekkere smoothie.

Mijn vriend bestelde een broodje met vegetarische kip. Later twijfelden we of het nou wel vegetarisch was, het was moeilijk van echte kip te onderscheiden. Uiteindelijk bleek het wel vegetarisch te zijn. Super lekker!

‘s avonds bestelden we allebei een vegetarische burger. Ook weer erg lekker.

Je kunt hier van alles kiezen, de bediening is erg vriendelijk en het eten is echt goed!
’s Avonds moesten wij wel even wachten op een plekje, dus als je hier wilt eten, ga dan op tijd of heb geduld totdat er iemand klaar is met eten.

#4 Clear café

Wij hebben hier 1 keer ontbeten. Het ziet er wat zweverig uit bij de ingang: overal wierrook, offers en je moet je schoenen uit voordat je naar binnen gaat.


Binnen is het heel mooi en ruim ingericht. Wij zijn boven gaan zitten met ‘uitzicht’ op de straatkant.
We bestelden yoghurt, met granola en fuit en een omelet met toast en 2 sapjes.

Beide ontbijtjes waren erg lekker.

#5 Kafé

Een restaurantje waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Wij hebben hier ontbeten en dit was toch wel ons lekkerste en ‘mooiste’ ontbijt in Ubud.
Een heerlijk bakje yoghurt, met vers fruit, een cappuccino, lekkere luchtige pannenkoekjes, een omelet en heerlijke sapjes.

Ga zeker ontbijten bij Kafé als je in Ubud bent!

#6 Glutenfree kitchen

Voor een kleine snack tussendoor belandden we in dit tentje en zoals de naam al zegt, alles is hier glutenvrij. Ook kun je hier vegetarisch en veganistisch eten.
Wij bestelden de nacho’s en een klein taartje.

Een leuk tentje in Ubud!

Er zijn vast nog veel meer lekkere en leuke eetgelegenheden in deze stad, maar dit zijn de tentjes die wij hebben bezocht. In Ubud vind je veel vegetarische, veganistische, glutenvrije en/of suikervrije gerechten en/of eetgelegenheden, maar er is ook zat andere keuze. Ik vond het heerlijk om in Ubud te eten!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply