0

Het kleine eiland Nusa Lembongan

Een klein eilandje, 30 minuten varen vanaf Bali, is Nusa Lembongan. Het is een klein eiland wat je gemakkelijk in 1 dag rond kunt rijden. Wanneer je ook wat dingen wilt zien en doen, heb je hier natuurlijk wat meer dagen voor nodig. Wij waren 3,5 dag op dit eiland en hieronder vertel ik je welke mooie plekjes wij hebben bezocht en welke je dus niet mag missen.

#1 De stranden van Nusa Lembongan

Wij hebben een paar strandjes bezocht en allemaal zijn ze prachtig wit met een helder blauwe zee. Pas wel op voor de hoge golven en de stroming! Er is bijna nergens een life guard en zwemmen wordt ook niet overal aangeraden.

Wij zijn op de volgende stranden geweest:

#Dreambeach

Dit is een klein strand met daarboven een restaurantje en een infinity pool.

#Jungut Batu Beach

Dit is een lang mooi strand waar je rustig een dagje kunt vertoeven. Toen wij er waren, was er bijna niemand!

#Mushroom beach

Dit is leuk om te combineren met het restaurant Hai Tide.

#Secret beach

Dit kleine strandje ligt op Nusa Ceningan, alhoewel strandje, er was weinig plek op het strand om te liggen toen wij er waren. De golven waren erg hoog en er lagen veel stenen op het strand. Het is wel absoluut de moeite waard om even te gaan kijken bij Secret beach.

#2 Maak een tocht door de mangrove

Als je langs Jungut Batu Beach rijdt, kom je uiteindelijk terecht bij de mangrove. Je kunt hier zelfstandig met een kano doorheen varen of je kunt je laten vervoeren in een bootje. Dit laatste hebben wij gedaan. Wij vonden dit heel erg leuk om te doen en het was weer even wat anders dan alle strandjes bezoeken. Het is heerlijk rustig tijdens de vaartocht en je hoort alleen de peddel in het water en soms wat vogels, daarbij is de natuur ook prachtig.

Wij betaalden 150.000rp (€9) voor een vaarritje van ongeveer 30 minuten met 2 personen. Echt leuk om te doen als je hier bent!

#3 Ga over de gele brug naar Nusa Ceningan

Dit eilandje kun je gemakkelijk in een halve dag bezoeken. Het is verbonden met Nusa Lembongan door ‘The Yellow Bridge’.

Wanneer je de brug over gaat, zie je alle vissersbootjes in het water liggen.

Op Nusa Ceningan kan je de volgende dingen zien:

#Secret beach

Dit kleine strandje heb ik hierboven al beschreven.

#Blue Lagoon

Dit is een indrukwekkende klif waar de zee aan alle kanten tegen de rotsen aan klapt. Je kunt de klif van verschillende kanten bekijken. Het water is prachtig blauw en ik kan rustig een half uur kijken naar hoe de zee daar beneden te keer gaat.

Vanaf The Yellow bridge kun je twee kanten het eiland op. Wanneer je naar rechts gaat vind je de bovenstaande punten. Wij wilden ook links even op het eiland kijken, maar daar was echt bijna niets: geen restaurantje, geen mooi strand, niets. Alleen wat kleine houten krotten van de mensen die hier leven.

#4 Devil’s tear

Naast dreambeach ligt devil’s tear. Ik heb geen idee waar de naam vandaan komt, maar het heet waarschijnlijk niet voor niets zo, want wij hebben ons laten vertellen dat er eigenlijk elk jaar wel iemand invalt, met soms een goede, maar soms ook slechte afloop… Ook omdat mensen mooie foto’s willen maken en selfies en wanneer er dan een hoge golf op de klif klapt, kan je daar zomaar in worden meegenomen.

Pas dus op als je hier bent, zeker als er hoge golven zijn, want je wilt hier echt niet in vallen!

Toen wij er waren was de zee enorm wild, de golven klappen steeds tegen de klif aan, wat wel zorgt voor een mooi tafereel.

#5 Heerlijk eten op Nusa Lembongan

We hebben hier bij 3 restaurantjes echt heerlijk gegeten. Wil je weten waar dat was, lees dan hier verder.

Voordat wij deze reis gingen maken, vertelden iedereen mij dat we ook echt naar Nusa Lembongan moesten gaan, dit mochten we niet missen, zo mooi is het daar.

Ondanks alle mooie foto’s en plekjes van hierboven, begrijp ik eerlijk gezegd ‘de ophef’ niet over dit eiland, nu ik er geweest ben. Natuurlijk zijn er mooie stranden en kliffen en ja, we hebben bij bepaalde tentjes ook heerlijk gegeten, maar het sprong er voor mij niet uit in vergelijking met Bali, Gili of Lombok en dat was wel mijn verwachting na alle positieve dingen die ik er over had gehoord en gelezen.

Wanneer je op een mooi wit strand ligt met een helder blauwe zee, ligt er 100 meter verderop een berg met plastic en afval waar je eng van wordt. Dit is in de meeste delen van Indonesië zo, maar het is hier dus niet anders. Het eiland is klein en naast een aantal mooie plekken is er veel armoede en zijn de wegen slecht begaanbaar.

Als je een rondreis in Indonesië gaat maken, raad ik je zeker wel aan om een paar nachten (niet meer dan 3!) hier te verblijven en de hotspots (zie hierboven) te bezoeken, maar ik zou hier een vakantie voor 2 weken bijvoorbeeld echt te lang vinden!

Desondanks wel de moeite waard om te bezoeken!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply