0

Hilton Hotel Amsterdam

Een nachtje weg in eigen land vind ik soms ideaal. Je hoeft (als je het een beetje dicht bij huis zoekt) niet zo ver te rijden en toch ben je even weg van thuis. Na een nachtje in een hotel voelt het toch alsof je er echt even tussenuit bent geweest. Ik ben dan ook regelmatig te vinden in een hotel in Nederland. Dit keer in het 5-sterren Hilton Hotel in Amsterdam .

Het hotel heeft een eigen parkeerterrein en ligt een paar minuten verwijderd van het Vondelpark. Het beschikt over 271 kamers en het heeft ook nog eens een fitnesscentrum! Dus mocht je te veel gegeten hebben in de Halfmoon lounge (lees verder) of al het lekkers hebben geproefd bij het ontbijt, kun je het er meteen weer af sporten! Mocht je nog een souvenir mee willen nemen, dan kun je deze halen in de giftshop die inpandig zit.

Wanneer je het hotel binnenkomt, sta je meteen in de enorme lobby waar ook de receptie is. De lobby is klassiek ingericht en voelt gezellig aan.

Ik verbleef in een zeer ruime King Deluxe room met Kingsizebed. Kamer 533 heeft uitzicht op het kanaal en omdat ik op de 5e verdieping sliep, kijk je zo de stad over.

Overigens was het een zeer fijne binnenkomst in de kamer, aangezien er een flesje prosecco klaar stond met macarons en aardbeien. Daar zeg ik geen nee tegen!

Verder heeft de kamer een badkamer met bad en hangen er heerlijke grote, dikke badjassen klaar voor als je uit bad komt of hebt gedoucht.

De kamer beschikt daarnaast over een tv, koffie- en theefaciliteiten en een goed gevulde mini-bar.

Wanneer je geen zin hebt om de deur uit te gaan om een hapje te eten, kun je terecht in de Halfmoon Lounge van het hotel. Hier kun je namelijk de lekkerste pizza’s en cocktails bestellen. Leuk om te weten: het hotel heeft een Italiaanse kok over laten komen om de bereiding van het pizzadeeg te optimaliseren. En dat is gelukt! Het deeg is luchtig en knapperig tegelijk en geeft je niet na een halve pizza al een heel vol gevoel. Ik ging voor de pizza met zalm en kaviaar: AANRADER!

Het personeel is zeer professioneel en vriendelijk en dat vind ik toch altijd weer heel fijn als ik ergens ga eten. Weet je niet welke cocktail je moet kiezen? Ze helpen je graag als je doorgeeft wat je ongeveer lekker vindt. Zo deed ik dat ook en vervolgens kreeg ik onderstaande cocktails. Ziet er heerlijk uit toch?

Overigens ging ik ook nog voor een voorgerecht. Allemaal lekkere kleine hapjes om te delen. Op deze manier kun je gerust en gezellig een groot deel van de avond doorbrengen in de Halfmoon Lounge.

‘s ochtends staat er in de ontbijtzaal een uitgebreid ontbijt voor je klaar met alles wat je maar kunt bedenken: broodjes, croissantjes, muffins, yoghurt, ei, wafels, fruit, verse jus d’orange, koffie, thee en…. zo kan ik nog wel even doorgaan.

Al met al een geheel verzorgd weekend met alles er op en eraan. Je kunt natuurlijk buiten de deur eten, maar mocht je de deur niet meer uit willen, dan zit alles wat je nodig hebt in dit hotel en hoef je alleen nog maar met een goed gevulde buik de lift in te stappen.

Heb je naar aanleiding van mijn blog ook een nachtje geboekt bij Hilton Hotel Amsterdam? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruik


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply