0

Homemade aardappelgratin

Deze homemade aardappelgratin ga je heerlijk vinden! Makkelijk, snel gemaakt en reuze lekker! Met een paar ingrediënten tover je deze smaakvolle krokante gratin op tafel. Je gasten zullen denken dat je uren in de keuken hebt gestaan, terwijl je in werkelijkheid slechts 5 minuten bezig bent geweest. Uiteraard moet het nog wel even in de oven.

Ik moet eerlijk bekennen: het is geen ‘slank’ gerecht. Er wordt namelijk best wat slagroom en kaas toegevoegd, echter bevat het gerecht alleen pure ingrediënten en geen gekke toegevoegde zooi en suikers. Dat maakt toch dat dit een aantrekkelijk gerecht is voor mij!

O, en ben je een echte kaasliefhebber? Extra kaas toevoegen kan altijd!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 200 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 2 el rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over en naast elkaar.
  • Hak de knoflook fijn en meng deze met de slagroom, eieren, kaas en rozemarijn tot een egaal mengsel.
  • Giet het mengsel over de aardappelschijfjes en zet in de oven voor 45 minuten.

Heb jij dit recept of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply