0

Homemade Chia jam

Homemade Chia jam, zonder toegevoegde suikers en toch zoet.

Chiazaad is een superfood die er voor kan zorgen dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft. Chiazaad neemt vocht op. Wanneer je de zaadjes bijvoorbeeld laat weken in water of yoghurt ontstaat er een gelei-achtige substantie. Wanneer dit in je maag terecht komt, zorgt het er voor dat de omzetting van koolhydraten naar glucose wordt vertraagd. Op die manier hoeft er minder insuline aangemaakt te worden.

Daarnaast bevat chiazaad de volgende voedingsstoffen: magnesium, omega-3, eiwitten, ijzer, calcium, selenium, kalium en vezels.

Door het in deze homemade chia jam te verwerken, ontstaat er ook een gelei-achtige substantie, zoals je gewend bent van jam.

Je hebt slechts 2 ingrediënten nodig!

Ingrediënten:

  • 300 gram diepvriesfruit (je kunt zelf bepalen welk soort fruit, denk aan: aardbeien, frambozem, bramen, bosbessen, zomerfruit, mango enz.)
  • 3 el chiazaad

Bereidingswijze:

  • Verwarm het diepvriesfruit in een steelpannetje en laat 10 minuten sudderen. Roer ondertussen.
  • Haal de pan van het vuur en mix voorzichtig met een staafmixer.
  • Zet terug op het vuur en voeg nu het chiazaad toe. Roer goed en laat 5 tot 10 minuten op laag vuur opstaan. Blijf ondertussen af en toe roeren.
  • Laat een beetje afkoelen en giet de jam in een schone (weck)pot.

Tip:

  • Je kunt de jam ongeveer een week bewaren.
  • Wil je de jam toch zoeter? Dan kun je eventueel wat honing toevoegen.
  • Lekker voor op brood, op een cracker of in de yoghurt/kwark.

De jam is ook heerlijk op deze zelfgemaakte suikervrije scones!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply