Granola met yoghurt of kwark vind ik toch eigenlijk wel het lekkerste als ontbijt (of lunch).
De supermarkten liggen vol met allerlei soorten cruesli, muesli en granola, maar in de meeste zit altijd wel suiker en dat is dus iets, wat ik niet wil.
Daarom maak ik regelmatig mijn eigen granola!
Wat ik hier zo fijn aan vind, is dat ik helemaal zelf bepaal wat ik er door heen doe en dat maakt het extra lekker!
Ingrediënten:
- 200 gram havermout
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 eetlepel hennepzaad
- 1 theelepel cacaonips
- 1 eetlepel gojibessen
- handje walnoten
- handje cashewnoten
- 2 rijpe bananen
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel honing
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix de rijpe bananen, samen met de kaneel, de honing en de kokosolie in de keukenmachine tot een egaal mengsel.
- Doe het bananenmengsel in een kom, gooi alle overige ingrediënten hierbij en meng alles tot 1 geheel.
- Spreid het mengsel uit over het bakpapier. Dit hoeft niet netjes.
- Zet de bakplaat 20 tot 25 minuten in de oven en schep de granola om de 5 minuten om.
- Haal de granola uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Tip:
- Je kunt de granola 3 tot 4 weken bewaren in een afgesloten pot.
Variatie:
- Je kunt met dit recept elke keer weer variëren, omdat je kunt er door heen kunt doen wat jij lekker vindt zoals: hazelnoten, amandelen, gepofte quinoa en ga zo maar door.
2 Comments
Hoi Jill
Wat een toffe website heb je!
Vraagje ik heb gisteren de granola gemaakt. Super leuk idee alleen ik at hem vanmorgen en vind hem vrij kleverig en zacht. Ik heb hem wel 25 minuten gedaan. Heb je een tip voor mij?
Groetjes Natasja
Hi Natasja, dankjewel en wat leuk dat je de granola gemaakt hebt.
Het klopt dat deze granola iets zachter blijft, maar niet kleverig…
Eventueel een banaantje minder proberen? Ik zal het volgende keer eens testen om te kijken of het dan wat meer crunchy wordt! Xx