0

Homemade Hummus

Wanneer je deze homemade hummus hebt gemaakt, wil je niet meer anders! Een aantal jaar geleden kende bijna niemand hummus, tegenwoordig is het niet meer weg te slaan uit de schappen in de supermarkt. Er zijn gelukkig verschillende varianten zonder toegevoegde suikers, maar er gaat eigenlijk niets boven zelfgemaakte hummus.

Dit is het basisrecept voor hummus, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Denk aan het toevoegen van verschillende kruiden zoal komijn, kerrie, kurkuma. Ook het toevoegen van groente zoals avocado of bietjes zorgt niet alleen voor een mooie kleur, maar ook nog eens voor een iets andere smaak.

Ingredienten:

  • 225 gram kikkererwten
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el tahin
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el citroensap
  • 4 el water

Bereidingswijze:

  • Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat uitlekken.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Hou een aantal kikkererwten apart en doe vervolgens alle ingrediënten in de blender en maal fijn tot een smeuïg mengsel. Je kunt dit ook doen met de staafmixer. Is de hummus nog te stevig? Voeg dan nog wat olijfolie toe.
  • Doe de hummus in een kommetje en bestrooi met de overgebleven kikkererwten.

Vind je deze homemade hummus lekker? Probeer dan ook eens deze homemade pindasaus, eiersalade, zalmsalade of guacamole. Dan ben je er zeker van dat er geen gekke toevoegingen in zitten!

Heb jij deze hummus of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply