Patatje pinda, pindasaus bij de nasi, bami of noodles of gewoon simpelweg stokbrood dippen in de pindasaus. Heerlijk toch!
Vervelend alleen dat de kant-en-klare pindasaus in de supermarkten bomvol met suikers en e-nummers zitten. Ze hebben een waslijst aan ingrediënten. Zonde want dat is helemaal niet nodig.
Daarom maak ik mijn eigen pindasaus. Moeilijk? Neehoor, helemaal niet en het meeste heb je waarschijnlijk al in huis.
Deze pindasaus is heerlijk bij dit recept met noodles en tofu.
Ingrediënten (voor 1/4 steelpannetje):
- 2 eetlepels pindakaas (ik gebruik de ‘gewone’ Calvé pindakaas, want hier zit geen suiker in)
- 200 milliliter melk
- kleine ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sojasaus
- peper naar smaak
- halve theelepel knoflookpoeder
- halve theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Snipper de uit en hak de knoflook.
- Bak de ui glazig en voeg de knoflook toe
- Voeg vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een steelpan en roer tot een glad mengsel.
Tip:
- Vind je de pindasaus te dik? Voeg dan nog wat melk toe.
- Hou je van pittig? Voeg dan nog wat sambal toe.
- Probeer ook eens deze frisse pindasaus!
No Comments