0

Homemade sushi

Deze homemade sushi is makkelijker dan je denkt! Wanneer ik sushi eet, is dit eigenlijk altijd in een restaurant. Nadat ik deze vegetarische sushibowl had gemaakt, had ik veel norivellen en sushirijst over. Daarom besloot ik om met deze overgebleven ingrediënten zelf sushi te gaan maken… en met succes!

Je kunt zelf bepalen wat de vulling wordt van de sushi, maar hieronder geef ik je wat suggesties.

Het is trouwens wel een must om een bamboematje te hebben om de sushi op te rollen. Anders krijg je ze niet zo strak opgerold.

Ingredienten:

  • 8 norivellen
  • 300 gram sushirijst
  • 125 gram zeewier
  • 200 gram wilde zalm
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • gebakken uitjes
  • sesamzaadjes
  • sojasaus

Keukengerei:

  • rolmatje om de sushi te rollen

Bereidingswijze:

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Verwarm wat olijfolie in de pan en bak de zalm. Als het goed is valt de zalm uiteindelijk helemaal uit elkaar.
  • Schil de komkommer en snijd in reepjes.
  • Maak de avocado schoon en snijd in reepjes.
  • Leg een norivel op het bamboe matje. Verdeel hierover de rijst en ingrediënten naar keuze. (Je kunt alles ingrediënten in de rol doen, maar je kunt ook het zeewier, de gebakken uitjes en het sesamzaad gebruiken om de sushi af te toppen).
  • Rol de sushi op met het matje. Doe dit rustig en geduldig, zodat je een strak opgerolde sushirol krijgt.
  • Snijdt de sushirol met een scherp mes in stukjes.
  • Doe dit totdat de norivellen op zijn.
  • Serveer de sushi met sojasaus en/of gebakken uitjes en sesamzaad.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply