0

Homemade tomatensaus

De supermarkt staat vol met allerlei soorten tomatensaus. De één is met kruiden, de ander met vlees en/groente, maar eigenlijk allemaal met toegevoegd zout en in veel gevallen helaas ook suiker en/of e-nummers.

Natuurlijk is zo’n pakje makkelijk, maar het is nog veel lekkerder (en gezonder) om je eigen tomatensaus te maken. Gelukkig is ook dat niet moeilijk. Met slechts een paar ingrediënten flans je je homemade tomatensaus in elkaar: gezond, puur en lekker!

Ingrediënten:

  • 500 gram tomaten
  • 1 witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de tomaten grof, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verdeel de tomaten, de ui en de knoflook over de bakplaat en verdeel de olijfolie en de rozemarijn er over heen.
  • Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
  • Laat even afkoelen, doe het mengsel in een kom en pureer tot een glad mengsel.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply