0

Hotel de Echoput

Een echte staycation, zo kan ik mijn verblijf bij Hotel de Echoput wel noemen. Een luxe 5-sterren hotel in Apeldoorn, midden in de natuur.

Het begint al met een fijne mailwisseling van te voren. Er wordt snel gereageerd en eigenlijk is binnen een paar keer achter elkaar heen en weer mailen alles in kannen en kruiken. Dit zegt voor mij altijd al veel over de service. Een goed begin dus!

De overnachting kun je compleet maken met een diner en ontbijt. Ook beschikt het hotel over een fitnessruimte en een zwembad. Hieronder ga ik je meenemen in mijn verblijf, ik ben benieuwd of je net zo enthousiast bent als ik.

Het hotel is niet te missen als je aan komt rijden. Een mooie oprijlaan, waar je je auto kunt parkeren en het hotel en/of het restaurant betreed je via een mooie grote stenen trap.

Bij binnenkomst word ik geweldig geholpen bij de receptie. Het blijkt dat er een upgrade mogelijk is, dat is natuurlijk altijd leuk. Dat ik vervolgens een nacht mag doorbrengen in de grootste en meest luxe kamer van het hotel werd mij pas later duidelijk. Daarnaast krijg ik een leuke goodiebag met daarin een magazine en een wandelroute die tegenover het hotel gelopen kan worden. Ook vind ik huisgemaakte Soerense chocoladerotsjes in de tas! De tassen worden naar boven gebracht en staan later in de kamer. Wat een service!

De kamer bevindt zich op de 4e verdieping en het blijkt dat er maar één kamer is op deze verdieping: de torensuite. En deze suite was voor mij! Een kamer van 70m2 met panoramisch uitzicht over het bos.

Bij binnenkomst zie ik een kaartje en een boek liggen op de tafel in de woonkamer. Deze kleine dingen maken een verblijf helemaal compleet. Ik krijg dan het gevoel dat men er echt voor wil zorgen dat je een fijn verblijf hebt en je welkom voelt. Dat is dan ook zeker gelukt!

Bij binnenkomst neem je een kleine trap omhoog en vervolgens sta je in de enorme leefruimte die in verschillende hoeken is ingedeeld.

Je kunt heerlijk gaan zitten in de relaxte stoelen bij de tv. Vanaf de stoelen zie je alleen maar bos, heerlijk rustgevend. Bij binnenkomst ben ik meteen met een glaasje wijn in de stoel geploft. Er staat namelijk een flesje wijn klaar in de kamer voor je;)!

Nog geen zin in een wijntje? De kamer beschikt ook over koffie- en theefaciliteiten:

De woonkamer bestaat ook nog uit 2 andere hoeken met tafels en stoelen waar je plaats kunt nemen:

In het leefgedeelte is ook gelet op accessoires en aankleding van de ruimte. Je vindt er enorme vazen met nepbloemen en opvallende doeken aan de muur.

Het leefgedeelte is afsluitbaar van de badkamer en de slaapkamer en er is een seperaat toilet. Van de badkamer werd ik heel blij, maar dan ook echt heel blij! Een ruime badkamer met een enorme jacuzzi, twee wasbakken en een inloop duo-douche. Showergel, shampoo en bodylotion staan ook voor je klaar. Vanuit de jacuzzi kijk je weer uit op de natuur, echt geweldig! Iets wat de badkamer helemaal afmaakt, zijn de spotjes in de muren en de jacuzzi. Hier is iemand met oog voor detail geweest!

Vanuit de badkamer betreed je de slaapkamer met balkon. De slaapkamer bevat een kingsize bed en een tv.

Ook liggen hier badjassen en stoffen badslippers voor je klaar.

De torensuite is echt een geweldige kamer om tot rust te komen. De enorme ruimte geeft je een gevoel van vrijheid, net zoals het panoramische uitzicht op het bos. Verder kun je heerlijk relaxen in een de heerlijke stoelen of in de enorme jacuzzi!

Nadat ik de kamer vol bewondering heb bekeken, besloot ik een wandeling te gaan maken door het bos. Het bos ligt tegenover het hotel, dus binnen een paar seconde waan je je in een oase van rust en groen.

In dit bos kun je ook wilde dieren spotten (nee…. geen beren!), bijvoorbeeld wel herten en zwijnen. Ik spotte een jong hertje. Helaas was ik te laat met vastleggen, hij schrok en rende weg. Toch altijd bijzonder om zo’n dier in het wild te zien i.p.v. op de kinderboerderij!

‘s avonds stond een 5-gangendiner met bijpassende wijnen op ons te wachten. Om 19.00 uur mochten wij aan tafel schuiven en werd er meteen een drankje aangeboden. We startten de avond met een Veuve Clicquot. Je kunt je misschien wel voorstellen dat dit een goed begin van de avond was.

Daarna werden ons 3 kleine amuses aangeboden. Zo belangrijk als eten mooi en goed gepresenteerd wordt. Daar hebben ze in restaurant Echoput wel oog voor! Mooie kleurencombinaties en kijk dit kleine pannetje dan: ik word daar als ‘foodie’ heel erg blij van. We mochten genieten van een hoorntje met hummus, een kaaskoekje en een crackertje met romige geitenkaas.

Vervolgens begon het echte 5-gangendiner. De echoput staat bekend om hun wildmenu. Laat het nou net zo zijn dat ik geen vlees eet… Dat was voor dit restaurant geen enkel probleem. Ze staan namelijk ook bekend om hun natuurkeuken. Ik kreeg dus een volledig vegetarisch 5-gangen diner. Geweldig als een restaurant zo flexibel is!

Elk gerecht werd geserveerd met een bijpassende wijn. Ook werd er steeds iets bij verteld door de sommelier. Ik vind het erg leuk om te horen waar de wijn vandaan komt en hoe de smaak tot stand is gekomen. Hier werd dan ook veel aandacht aan besteed. Bij elke gang een bijpassende wijn, is behoorlijk wat wijn. Maar van goede wijn heb je de volgende dag geen hoofdpijn en dat was hier gelukkig ook het geval: goede wijn, dus geen hoofdpijn.

Na het diner vond ik op de kamer een kaartje met ‘goede nacht’, opnieuw de heerlijke Soerense rotsjes en was het bed alvast opengeslagen. Ook dit zijn weer van die kleine dingen, waar ik blij van word en waardoor ik mij extra welkom voel.

‘s ochtends was het heerlijk wakker worden. Gordijnen open en dit zien:

Zo wil ik elke ochtend wel wakker worden. Zeker als er ook nog zo’n ontbijt in de kamer wordt geserveerd. Normaal gesproken is het ontbijt in de ontbijtzaal, maar vanwege de Corona-maatregelen werd het dit keer op de kamer geserveerd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat misschien alleen nog maar fijner vond. Zo kon ik extra lang genieten van deze fantastische Torensuite!

Vanwege de Coronamaatregelen moest er worden gereserveerd voor het zwembad en/of de sauna. Aangezien veel plekjes al vol zaten, kregen wij een late check out aangeboden, zodat we alsnog gebruik konden maken van deze faciliteiten en ons daarna ook nog even konden opfrissen. Dat is pas echt service! Na het ontbijt, was het dus tijd om alles er weer even af te sporten in de ruim opgezette fitness met cardio- en krachtapparatuur.

Daarna een frisse duik nemen in het zwembad dat helemaal is uitgevoerd in natuursteen. Er is een mooi effect gecreëerd met de hoge ramen, waardoor je tijdens het baantjes zwemmen ook hier weer heerlijk kunt genieten van de omgeving.

Daarna opfrissen en dan is het (helaas) tijd om naar huis te gaan.

Ik wil Hotel de Echoput oprecht bedanken voor hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Een goodiebag, tassen die naar de kamers worden gebracht, een ge-wel-di-ge upgrade, een late check-out, een geheel vegetarisch menu: niets was hen te veel of kostte te veel moeite. Na zo’n weekend kan ik er echt weer helemaal tegenaan. Een nachtje weg voor in de boeken!

Wil je ook zo’n verblijf? Via de website van Hotel de Echoput, kun je rechtstreeks boeken!

Heb je naar aanleiding van mijn blog ook een nachtje geboekt bij Hotel de Echoput? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply