0

Hotel Marktstad in Schagen

Hotel Marktstad is een luxe 4-sterren hotel gelegen in Schagen in Noord-Holland en heeft een geschiedenis die ver terug gaat. Het gebouw waar het hotel nu in is gevestigd werd gebouwd in 1750. Het heette toen ‘Huis Vredelust’. Pas in 1910 werd het hotel verkocht en de naam werd veranderd in ‘Igesz’. In 2018 kreeg het hotel voor de derde keer een nieuwe eigenaar en deze besloot alles geheel te renoveren. Die renovatie is ingrijpend en grondig geweest, want in 2020 werden het hotel en het restaurant officieel geopend. Sindsdien is het een prachtig boutiquehotel met de naam Marktstad. Ik mocht hier een nachtje komen logeren; hieronder vertel ik je mijn ervaringen!

Ik verbleef in kamer 218 op de tweede verdieping: een deluxe suite. De kamer is aan de voorkant gelegen, waardoor je zicht hebt om de fijne terrasjes van het centrum van Schagen. Het is aan aangename verrassing als je deze enorme kamer binnen stapt: groot, ruim, sfeervol en modern ingericht.

De kamer bestaat uit twee lagen en dat geeft een speels en ruimtelijk gevoel. De badkamer bevindt zich iets lager dan het slaap- en leefgedeelte.

Het King Size bed staat midden in de kamer onder de authentieke houten balken, die echt sfeer geven aan de kamer.

Naast het bed vind je mooie een schommelstoel die meteen uitnodigt om in te gaan zitten. Een leuke en gezellige toevoeging aan deze kamer.

Vanuit het bed heb je natuurlijk zicht op de Flat screen TV waarop je ook kunt streamen. Ideaal dus! Verder beschikt de kamer over een zithoek met een tafel en twee moderne stoelen, airconditioning en een kluis. Er is genoeg ruimte om je kleding om te hangen in het grote moderne kledingrek aan de muur. Daarnaast is er natuurlijk wifi aanwezig in de kamer.

De badkamer beschikt over een heerlijk bad, regendouche, wastafel en toilet. Er is ook een föhn, dus dat scheelt weer ruimte in de reistas! In de kamer hangen maar liefst 4 spiegels. Ik vind dat heel fijn. Zo vervelend als er maar één spiegel is in heel de kamer.

De kamer lijkt bijna op een short stay appartement, want er is ook een kleine keuken met kookplaat, oven en koelkast! Lekker koken op de kamer en daar dineren behoort dus tot de mogelijkheden als je geen zin hebt om de deur uit te gaan.

Het diner en ontbijt worden geserveerd in het inpandige restaurant De Ooievaar. Ook hier zie je dat alles volledig gerenoveerd is. Een mooie gietvloer, een enorm grote bar, mooi gestylde tafels en stoelen en toffe decoratie die er helemaal bij past.

Op de eerste verdieping is er ook een fitnessruimte met moderne fitnessapparatuur voor cardio en kracht. Daar heb ik natuurlijk even gebruik van gemaakt!

Zoals ik al zei ligt het hotel midden in het centrum. Binnen 1 minuut sta je op een gezellig plein met allerlei cafeetjes en restaurantjes. Ik at bij Trattoria Sophia, ook een echte aanrader!

Wil je ook zo’n fijn verblijf met alles er op en eraan? Via de website van Hotel Marktstad kun je rechtstreeks boeken!

Heb je naar aanleiding van mijn blog ook een nachtje geboekt bij Hotel Markstad? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply