0

Hotel New York

Hotel New York, een bijzonder hotel in Rotterdam op de Kop van Zuid met een stukje geschiedenis, waar je echt een keer geweest moet zijn. Hotel New York is gevestigd in het voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn dat in 1901 is opgeleverd. In die tijd stapten duizenden mensen op de Holland Amerika Lijn richting Noord-Amerika in de hoop daar een beter leven te krijgen.

In 1993 verandert het pand in ‘Hotel New York’. Overal in het hotel vind je kleine of grote details die verwijzen naar de Holland Amerika Lijn. Het is een mooie mix tusen een hip, modern hotel vol met nostalgie en een stukje landgeschiedenis met op 5 minuten lopen de Erasmusbrug.

In Hotel New York kun je niet alleen overnachten, maar ook eten, drinken, trouwen, vergaderen en feesten. Al met al kun je hier een heerlijk weekend weg in eigen land. Hieronder laat ik je meer zien van dit mooie hotel met een bijzondere geschiedenis.

Aan de buitenkant is het niet te missen: dit is Hotel New York, een 4sterren hotel in hartje Rotterdam aan de Maas.

Bij binnenkomst worden we bij de receptie vriendelijke ontvangen. Kamer 110 is aan ons toegewezen met uitzicht op De Maas. Met de trap gaan we naar de eerste verdieping. De trap is al bijzonder: de bekleding is niet nieuw, maar dat heeft juist wel wat en past bij deze stijl. Verder neemt het hekwerk van de trap je mee naar meer dan 100 jaar geleden.

Voordat we naar de kamer gaan valt mij nog een prachtige hoek op met glas in lood, waar ook een model staat van de Holland Amerika Lijn.

Wanneer ik de deur van de kamer opendeed, dacht en zei ik meteen ‘wow’. De kamer is niet alleen heel lang, maar ook heel hoog wat een enorm ruimtelijk gevoel geeft.

De PVC vloer met omlijning is modern en geeft een warme maar frisse uitstraling aan de kamer. Verder is de kamer vrij modern, maar door bepaalde maritieme details neemt het je weer mee naar vroeger en laat het een stukje landgeschiedenis zien. Want wat dacht je van deze enorme toffe ‘kist’ met op de achtergrond De Euromast, die overigens ook vanuit de kamer is te zien als je naar links kijkt.

In de kamer bevinden zich 2 losse éénpersoonbedden die samen één groot bed vormen. Het blauwe behang achter het bed is een lichte, frisse kleur en heeft ook weer wat maritiems, net zoals de nachtkastjes met de robuuste lampen er op.

Wat deze kamer zo leuk en ook ruimtelijk maakt is het hoogteverschil. Achterin de kamer is een hogere hoek gemaakt. Het lijken aan de ene 2 aparte ruimtes, maar doordat alles open is, blijft het wel één ruimte en oogt het groot. Achterin vind je een bureau met Nespresso koffiezetapparaat en een heerlijke loungestoel waarin je kunt zitten om van het uizicht te genieten.

Naast deze mooie zithoek heeft de kamer ook een televisie, airconditioning en grote lange spiegel. Vind ik altijd heel fijn als er zo’n spiegel aanwezig is! Aan het plafond hangen er 2 grote moderne lampen.

De badkamer heeft ook weer een leuk detail dat doet denken aan de Holland Amerika Lijn. De badkamerdeur heeft een rond raampje, net zoals op een schip.

Verder beschikt de badkamer over een bad, een ruime inloopdouche, een dubbele wastafel en toilet.

De badkamer is prachtig afgewerkt met grote marmeren tegels in de inloopdouche en zwarte omlijsting van de douchewand. Shampoo, douchegel, bodylotion en handzeep kun je thuis laten, want deze staan in de badkamer voor je klaar.

Wat ik ook erg leuk vind, is dat Hotel New York heel veel producten bedrukt heeft met hun logo. Zoals deze stenen bekertjes, die net koffiebekertjes lijken, maar ook de handdoeken zijn bedrukt met HNY.

’s ochtends staat er een ontbijtbuffet voor je klaar met verschillende soorten brood, beleg, yoghurt, muesli, verse eitjes, roerei, fruit, vers geperste jus d’orange en koffie en thee om de dag weer goed te starten.

Wil je ook zo’n verblijf? Via de website van Hotel New York kun je rechtstreeks boeken! En wil je je verblijf compleet maken met een diner. Reserveer dan een tafel in de NY Basement. Een restaurant, zoals de naam al zegt, in het souterain van het hotel. Ik mocht hier genieten van een 4-gangendiner met wijnarrangement, waarover ik je meer vertel in mijn blog.

Heb je naar aanleiding van mijn blog ook een nachtje geboekt bij Hotel New York? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply