0

Ibiza

Wow, we’re going to Ibiza! Dit liedje kennen we natuurlijk allemaal wel. Van het liedje word je vrolijk en dat werd ik van Ibiza zelf ook! In juli verbleef ik er slechts een weekend, maar in dat weekend heb ik veel gedaan en gezien. Mocht jij ook naar Ibiza gaan, dan heb ik hieronder een aantal tips voor je.

Het Spaanse eiland Ibiza heeft nu mijn aandacht getrokken en het staat absoluut in de planning om nog eens langer naar Ibiza te gaan, want er is nog veel meer te zien, te doen en volgens mij heb ik nog zoveel lekkere en goede restaurantjes niet gezien.

#1 Es Vedra

Als je naar Ibiza gaat, mag je Es Vedra niet missen. Het is een klein rotsachtig en onbewoond eiland en is 413 meter hoog. Er gaan allerlei verhalen en mythes rond over dit onbewoonde eiland: zo zou het eiland extreem hoge concentraties metalen en mineralen bevatten, wat voor een sterk magnetisch veld zorgt en niet-werkende kompassen veroorzaakt. Een andere mythe is dat er UFO’s landen…

Alle mythes zorgen voor iets mysterieus aan Es Vedra. Op het moment dat ik er was, was het wat bewolkt. Jammer natuurlijk, maar het versterkte juist ook weer die mysterieuze sfeer.

Ik bekeek Es Vedra vanaf het viewpoint Atlantis en later nog vanaf het strand Cala d’Hort, een leuk strandje waar je de dag prima door kunt brengen.

#2 Eten bij Amante

Amante is een geweldig restaurant! Hier wil je echt een keer geweest zijn. Hier vertel ik je meer over Amante.

#3 De hippiemarkt in San Joan op zondag

De zondagmarkt in San Joan is leuk en gezellig om naar toe te gaan. Er is wat muziek, de verkopers zijn niet opdringerig en er hangt een rustige en fijne sfeer. Het is een kleine hippiemarkt waar je van alles kunt kopen: kleding, armbandjes, dingen voor in huis of iets lekkers om te eten.

De markt is er van 10.00 uur en 15.00 uur. Als je in de zomer gaat, ga dan lekker vroeg i.v.m. de warmte!

#4 Ibiza Stad

De naam zegt het al: als je op Ibiza bent, mag je Ibiza stad niet missen. Je kunt hier lang de haven lopen, heerlijk uit eten, een drankje doen, een ijsje eten enz. Je kunt hierdus gerust een dag of een paar avonden rondbrengen.

Ga vooral door de poort die toegang geeft tot het oude stadsgedeelte (Dalt Vila) van Ibiza.

#5 Eten bij Oliva in Ibiza stad

Wanneer je in Ibiza Stad bent, zorg dan dat je van te voren hebt gereserveerd bij Oliva. In mijn blog over restaurants op Ibiza vertel ik je daar meer over.

#6 Cala de Benirrás

Omdat ik zelf helaas op zondagavond alweer terugvloog heb ik Cala de Benirrás niet mee kunnen maken waar het om bekend staat: de hippietrommelaars die rond zonsondergang op hun trommels spelen. Ook ontstaat er rond dat tijdstip een kleine hippiemarkt met allerlei verschillende tentjes.

Zelf was ik er overdag en er hing een rustige en fijne sfeer. Een klein strandje, met strandbedjes en een rustige en kalme zee. Er zitten een paar restaurantjes. Ik heb even gezeten bij Elements en daar wat gedronken. Een grote en mooi aangeklede strandtent waar je uitkijkt op het strand en de zeer. Een zeer aangename plek.

#7 Het dorpje Santa Gertrudis

Een leuk, klein dorpje met veel charme. Het cetrum ligt rondom de kerk ‘Església de Santa Gertrudis de Fruitera’, die in de 18e eeuw is gebouwd. Op het pleintje zitten veel restaurant, barretjes en wat winkeltjes. Ik lunchte bij B+. Een restaurantje aan het einde van het plein.

#8 Lunchen bij Musset

In Santa Gertrudis zit een restaurant (tegenover de speeltuin) waar je gezellig en lekker kunt lunchen en/of taartjes eten. Dat laatste deed ik! Hier vertel ik je meer over Musset.

Ik hoop dat je iets hebt aan bovenstaande tips! Mocht je ergens zijn geweest op mijn aanraden, laat het dan even weten. Dat vind ik altijd leuk!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply