0

Jasper National Park

Het grootste Nationale Park in de Canadese Rockies is Jasper National Park. Wij trokken er dan ook 3 dagen voor uit om Jasper goed te verkennen. We begonnen in Columbia Icefield om op dezelfde dag nog de Sunwapta en Althabasca Falls te bezoeken. Daar ben je wel de hele dag zoet mee.

De volgende dagen bezochten we de mooiste meren, indrukwekkende canyons, prachtige watervallen, brachten we bezoekjes aan Jasper Village en…. spotten we een heleboel beren!

#1 Sunwapta falls

Ondertussen hadden we al heel veel watervallen gezien, maar ook de Sunwapta falls zijn weer prachtig! Deze ligt op 40 minuutjes rijden van Columbia Icefield Discovery Centre.

#2 Althabasca Falls

Wanneer je 20 minuutjes doorrijdt vanaf de Sunwapta Falls, kom je terecht bij de Althabasca Falls. Ook zeker even stoppen! De waterval is 12 meter hoog en wanneer het water beneden is stroomt het door een smalle kloof. Er zijn bruggen aangelegd om de waterval beter/goed te kunnen bekijken.

Na het bezoek aan de Althabasca Falls gingen wij naar Wapiti Campground om de volgende dag meer van Jasper National Park te zien!

#3 Maligne Canyon

Vanaf Wapiti Campground is het 20 minuten rijden naar Maligne Canyon. Je kunt de canyon bewonderen vanaf 6 verschillende bruggen. Brug 6 is uiteraard het verste lopen. Wij zijn gegaan tot brug 5, maar tot brug 4 is in principe voldoende om alles van de canyon te willen zien. Ik vond de canyon op brug 1 en 2 eigenlijk het mooist! Soms is de kloof wel 50 meter diep, daar wil je dus niet invallen!

Wanneer je Maligne Canyon hebt bezocht kun je doorrijden naar Medicine Lake en Maligne Lake. Dit duurt ongeveer 40 minuten. Let wel op: de weg die je heen rijdt, rij je ook weer terug. Dit kost dus wat meer tijd.

In de winter is de bodem van de canyon bevroren en kun je met een gids over de bevroren bodem lopen. Dit kon niet toen wij er waren, maar mocht het in de tijd dat jij gaat wel kunnen, dan zou ik dit zeker overwegen!

#4 Medicine Lake

Na 20 minuten rijden vanaf Mistaya Canyon, bereik je Medicine Lake. Een mooi meer om even te stoppen en vervolgens door te rijden naar Maligne Lake.

#5 Maligne Lake

Wij zijn hier kort gestopt om het meer te bewonderen en vervolgens terug gereden. Je kunt hier echter ook een boottocht maken naar het bekende Spirit Island, een klein eiland in Maligne Lake.

De 2e dag in Jasper hebben we Maligne Canyon, Medicine Lake en Maligne Lake bezocht. De overige bezienswaardigheden bewaarden we voor de volgende en tevens laatste dag in Jasper.

Wanneer je langs de canyon en de meren rijdt, zijn er langs de kant ook nog mooie plekken die zeker de moeite waard zijn om even te stoppen:

Bovenstaande foto is ondersteboven genomen! Het weerspiegelde zo mooi in het water dat je bijna het verschil tussen de echte berg en de weerspiegeling niet ziet!

Wij lunchten langs ergens langs de kant van de weg, langs een riviertje.

#6 Jasper Skytram

In elke grote stad of Nationaal Park kun je wel met een gondel naar boven. Omdat we in Banff al met de gondel waren geweest en dit ook nog in Whistler wilden doen, hebben we deze in Jasper overgeslagen.

Wanneer je de skytram neemt, houdt er dan rekening mee dat je vanaf daar ook nog moet lopen wanneer je de top wilt bereiken. Wandelschoenen en rugzak mee dus! Een kaartje kost je rond de $50.

#7 Pyramide Lake

Een rustige bestemming is Pyramide Lake. Het meer ligt op 20 minuten rijden vanaf Wapiti Campground. Via een brug loop je naar een klein eiland waar je een korte wandeling kunt maken. Langs het meer zijn er veel plekjes met mooi uitzicht. Pyramide Lake heeft zijn naam te danken aan de bergen waar je op uitkijkt, die de vorm hebben van een piramide.

#8 Farmers Market

Na Pyramide Lake besloten we terug te gaan naar Jasper Village. Daar bleek de Farmers Market te zijn. Deze is er welke woendag van 11.00 uur tot 15.00 uur. Het is hartstikke klein, maar toch leuk om even overheen te lopen. Er wordt fruit, groente en brood verkocht, maar ook handgemaakte spulletjes.

#9 Earls & Earls in Jasper Village

Wanneer je in Jasper Village bent en je moet nog eten, dan kun je het beste langsgaan bij Earls & Earls (dit restaurant zit overigens in veel meer steden zoals Whistler en Vancouver ). Buiten op het terras kun je in de zon genieten van heerlijk eten en je kijkt uit op het dorp met op de achtergrond de bergen. Lekker eten en betaalbaar!

In Jasper Village zijn wat supermarktjes en verschillende restaurants.

#10 Wilde dieren

Zoals ik aan het begin van deze blog al zei: Jasper staat bekend om de beren en hier hebben we er dan ook veel gezien! Speur tijdens het rijden de zijkant van de wegen af op zoek naar beren die bessen aan het zoeken zijn.

Wanneer toeristen een beer zijn, stoppen ze eigenlijk meteen langs de kant van de weg. Vervolgens volgen er meer toeristen en staat heel de zijkant van de weg vol met auto’s en toeristen om de beer te bekijken en te fotograferen. Wij hebben alleen zwarte beren gezien. Ondanks dat de beer ons wel zag, gaf hij geen enkele aandacht aan ons. Hij had alleen aandacht voor het eten van de besjes.

En o ja, toen we op de camping aankwamen, stonden deze prachtige wilde dieren op de campground!

Na Jasper vervolgden we onze reis richting Mount Robson Provincial Park en Blue River.

Heb je wat aan mijn tips gehad? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply