0

Java in 1 week

De rondreis die wij maakten door Indonesië, begon op Java. Een eiland wat sommige reizigers overslaan, om meteen naar Bali te gaan. Zonde, want er is zoveel moois te zien. Hieronder vertel ik je wat ik daar allemaal heb gedaan.

#1 Jakarta

Onze reis begon op het vliegveld van Jakarta. We hebben besloten om hier alleen de nacht door te brengen om vervolgens de volgende dag door te vliegen naar Yogyakarta. We hebben, op het hotel na, dus weinig gezien van Jakarta. Wij sliepen voor €33 in het Ibis Hotel, naast het vliegveld. Een prima hotel om de nacht door te brengen.

Mocht je overwegen wel één of meer dagen in Jakarta te blijven, dan is het denk ik wel de moeite waard om de Istiqlal moskee te bezoeken: één van de grootste moskeeën ter wereld.

#2 Yogyakarta 

In Yogyakarta is genoeg te doen en te zien. Ook zijn er veel taxichauffeurs die jou maar al te graag een dag willen rondrijden. In Yogyakarta hebben wij verschillende uitzichtpunten bezocht, hebben we over Jalan Maliaboro gelopen en zijn we in de zilverfabriek geweest.

#3 Borobudur Sunrise

De Borobudur is het grootste Boeddhistische monument ter wereld en is gebouwd omstreeks 750-850. Het is een zeer indrukwekkende tempel en je kunt je bijna niet voorstellen dat ze dit toentertijd hebben kunnen bouwen.

Wij deden de Borobudur Sunrise tour. Hier kun je meer lezen over dit bijzondere bezoek.

#4 Prambanan

Prambanan is een zeer imposant en indrukwekkend bouwwerk. Het is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië.
Wanneer je de Borobudur Sunrise doet, houd je genoeg tijd over om later op dezelfde dag naar Prambanan te gaan.
De Prambanan staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.
In 2006 is er een aardbeving geweest op Java, die er voor heeft gezorgd dat Prambanan ernstig is beschadigd. Gelukkig is de tempel wel weer open voor de toeristen, echter zie je nog wel steeds op sommige plekken wat de aardbeving heeft aangericht.
Hier lees je meer over ons bezoek aan Prambanan en waar we de nacht doorbrachten.

#5 Malang

Na ons bezoek aan Prambanan zijn we de volgende dag met de taxi naar Malang gegaan. De reden om hier heen te gaan, was omdat onder andere vanuit deze plek de ‘Bromo-Ijen tour’ van 2 dagen werd georganiseerd.
Ook Malang is weer een zeer drukke stad. Wij waren hier 1 dag en dat was voor ons voldoende om de plekken te bezoeken die we van te voren hadden uitgezocht.
In Malang kun je over de Bird-market lopen, de gekleurde dorpjes (Jodipan) bezoeken en over de Idjen Boulevard lopen. Hier vertel ik meer over Malang.

#6 Bromo vulkaan

Wij boekten deze tour in combinatie met de Ijen bij de organisatie ‘Helios’.
De Bromo bezoeken met zonsopkomst levert fantastisch mooi uitzicht op en dus ook mooie foto’s.

Wanneer de zon eenmaal is opgekomen, krijg je nog even tijd om te genieten van het uitzicht en vervolgens ga je met de jeep naar de vulkaan die je net van een afstand hebt kunnen bewonderen. Deze kun je beklimmen. Wanneer je eenmaal boven staat en naar beneden kijkt, is het uitzicht ook weer indrukwekkend. Hier lees je meer over de Bromo vulkaan en geef ik tips voor dit bezoek.

#Ijen

De Ijen krater is voor ons een hele belevenis geweest. Na een zware tocht naar boven kom je aan bij de kraterrand. Vanaf hier daal je af naar het kratermeer om het blauw vuur te zien. Een gevaarlijke en zware tocht naar beneden onder begeleiding van een gids. Gelukkig hebben we het blauw vuur wel kunnen zien! Terwijl je de afdaling maakt, komen er allerlei mannen met zo’n 80 kilo zwavel op hun rug de berg op, dit zijn de mijnwerkers. Bij het kratermeer kun je bijna niet ademen zonder gasmasker: de zwavelgeur is ontzettend sterk. Wanneer we teruglopen is het ondertussen licht en zien we ook hoe mooi de omgeving eigenlijk is: ontzettend bosrijk en groen.

Wij zijn een ongeveer een week gebleven op Java om bovenstaande bezienswaardigheden allemaal langs te gaan. Ubud op Bali was onze volgende bestemming.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply