0

Kikkererwtencurry

Deze kikkererwtencurry is zo goed van smaak door de kruiden van Euroma van Jonnie Boer. Ik gebruikte de ‘Curry Madras‘ om deze curry op smaak te brengen en dat is geslaagd! Daarbij krijgt het gerecht gelijk een mooi geel kleurtje.

Wat zo fijn is aan de kruiden van Jonnie Boer is dat het potje bestaat uit 100% kruiden en specerijen, zonder zout of andere ellende!

Verder zitten er behoorlijk wat kikkererwten in dit gerecht. Deze hebben een nootachtige smaak en geven een lekker bite aan dit gerecht. De yoghurt maakt deze curry lekker romig en de groentebouillon geeft nog meer smaak aan dit gerecht. Lekker met rijst, maar ook couscous is een goed idee!

Ingrediënten:

  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el Euroma Jonnie Boer curry madras
  • 500 gram kikkererwten
  • 250 ml yoghurt
  • 150 ml groentebouillon
  • 250 gram basmatirijst

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verwarm wat olijfolie in een wokpan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg nu de ‘curry madras’ kruiden toe en bak 3 minuten mee.
  • Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Voeg deze vervolgens toe aan het kruidenmengsel. Bak 4 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de yoghurt en de groentebouillon toe en laat 10 minuutjes pruttelen op laag vuur.
  • Kook ondertussen de rijst gaar. Giet af en laat uitlekken.
  • Voeg deze toe aan de curry en serveer in diepe borden.

Er staan nog veel meer lekkere curry’s op mijn website, dus neem gauw eens een kijkje voor meer inspiratie!

Heb je dit recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply