0

Kikkererwtenpasta met tofu in rode saus

Kikkererwtenpasta met tofu in rode saus: het klinkt als een bijzondere combinatie, maar lekker is het zeker!

Kikkererwtenpasta is gemaakt van kikkererwtenmeel en dus glutenvrij. Wanneer je minder koolhydraten wilt eten, maar pasta niet wilt laten staan, kan kikkererwtenpasta ook een uitkomst zijn. Daarnaast is de pasta goed en lekker van smaak en heeft deze ook een goede bite (niet te lang koken!).

Je kunt de kikkererwtenpasta bestellen bij Koro. Je koopt dan meteen 2 kilo. Daar kun je wel even mee vooruit!

Verder is de maaltijd vegetarisch door het gebruik van tofu. Wil je de pasta veganistisch maken? Gebruik dan geen geraspte kaas of vervang deze door edelgistvlokken.

Ingrediënten:

  • 250 gram kikkererwtenpasta
  • 200 gram tofu
  • 150 gram peultjes
  • 3 tomaten
  • 3 peentjes
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes
  • peper naar smaak
  • geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • Snijd de tofu in blokjes.
  • Verwarm wat olijfolie in de pan en voeg de tofu toe. Kruid deze met wat peper en bak de tofu krokant aan alle kanten (het klopt dat dit een tijdje, ongeveer 20 minuten, duurt).
  • Snipper de rode ui, hak de knoflook fijn, snijd de peentje in schijfjes, de tomaten in blokjes en haal de uiteindes van de peultjes af.
  • Kook de pasta beetgaar.
  • Voeg de ui, knoflook en peentjes toe aan de krokante tofu. Bak dit mee, totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe, gevolgd door de tomaten en de peultjes.
  • Giet de pasta af en meng deze door de saus.
  • Serveer meteen in diepe borden en top eventueel af met geraspte kaas.

Meer pasta maken? Kijk dan eens op de pagina met pasta en lasagne. Daar vind je vast nog iets lekkers tussen!

Heb je deze pasta gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply