0

Kiwitaartje

Dit kiwitaartje is een gegarandeerd succes bij de visite. Hij ziet er niet alleen heel vrolijk uit, maar is ook nog eens heel lekker en verantwoord, want het taartje is vrij van toegevoegde suikers.

De bodem is lekker smeuiig door de dadels en krokant tegelijk door de noten. De vulling is luchtig en krijgt meer smaak door het sap van de sinaasappel en de kardemom.

Door de zijkanten te bekleden met plakjes kiwi, krijgt dit taartje een mooie uitstraling.

Ingrediënten:

Voor de bodem

  • 150 gram medjoul dadels
  • 225 gram gezouten notenmelange

Voor de vulling

  • 400 ml slagroom
  • 200 gram philadelphia
  • 1 eetlepel kardemon
  • sap van 1 sinaasappel
  • 5 gram agar agar

Voor de decoratie

  • 5 á 6 kiwi’s

Keukengerei:

  • Bakpapier
  • Springvorm 20 cm

Bereidingswijze:

  • Bekleed de springvorm met bakpapier (Ik doe dat op de volgende manier: knip een vierkant uit het bakpapier en zet deze vast tussen de bodem en de zijkant door deze vast te klikken. Knip van het overgebleven bakpapier 2 stroken. Vet de zijkant van de springvorm in met wat kokosolie en ‘plak’ de stroken er tegen aan’. Zo komt de taart straks het mooiste uit de springvorm).
  • Vermaal de dadels en de noten in de blender tot een bijna egaal geheel. Er mogen best nog wat stukjes noten in zitten.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met het noten-dadelmengsel en druk goed aan.
  • Schil 3 kiwi’s en snijd in plakjes. Bekleed hiermee de zijkanten van de springvorm. Druk goed aan.
  • Zet de bodem met de kiwi tot gebruik in de koelkast.
  • Klop de slagroom goed stijf.
  • Voeg de philadelphia en de kardemom toe en mix tot één geheel met de slagroom.
  • Pers de sinaasappel uit. Verwarm dit sap in een steelpannetje en voeg al roerend de agar agar toe. Zet het vuur uit en blijf doorroeren.
  • Giet het sinaasappelmengsel bij het slagroommengsel en mix nogmaals goed door elkaar tot één geheel.
  • Haal de bodem uit de koelkast en giet het slagroommengsel in de springvorm. Zorg er voor dat de kiwi goed blijft ‘plakken’ aan de zijkant.
  • Zet de taart gedurende 5 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Schil, voor het serveren van de taart, de overige kiwi’s en snijd in plakjes. Bekleed hier de bovenkant van de taart mee.

Tip:

  • Ik maak de taart een dag van te voren. Zo kan deze in de nacht goed opstijven.
  • Je kunt de kiwi ook vervangen voor banaan of aardbeien.

Op deze pagina vind je nog veel meer lekkere taartjes zonder toegevoegde suikers.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply