Deze klassieke wentelteefjes kennen we allemaal, maar toch blijven ze lekker. De geur van vers gebakken wentelteefjes op zondagochtend, beter kan de dag niet starten.
Wat ook zo fijn is aan dit recept: het is zo makkelijk. Met 5 ingrediënten, die je vrijwel altijd in huis hebt, zet je een heerlijk ontbijt op tafel.
Wanneer ze eenmaal heerlijk om jouw bord liggen, kun je ze aftoppen met alles wat je maar lekker vindt. Kijk voor inspiratie onderaan dit recept voor verschillende toppings!
Ingrediënten voor 4 wentelteefjes:
- 4 sneetjes brood (ik gebruik Liefde&Passie speltbrood van de AH)
- 2 eieren
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 1 el kaneel
- roomboter
Bereidingswijze:
- klop de eieren los in een diep bord. Voeg de amandelmelk toe en roer door. Voeg als laatste de kaneel toe en roer door het mengsel.
- Haal de sneetjes brood één voor één door het ei-mengsel.
- Verwarm de roomboter in een koekenpan. Bak de wentelteefjes aan beide zijden ongeveer 4 minuten op laag vuur.
Tips:
Lekker met:
- rood warm fruit;
- honing;
- een banaan in plakjes;
- warme stukjes appel.
Trek gekregen in meer lekkere ontbijtjes? Kijk dan ook eens op de ontbijtpagina van Trood!
Heb jij deze wentelteefjes of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments