0

Koek- en speculaaskruidencake

Deze koek- en speculaaskruidencake is zoals de titel al zegt, lekker kruidig! Ik gebruik heel vaak koek- en speculaaskruiden, omdat het mijn baksels gewoon veel lekkerder maakt. Het geeft net dat beetje extra meer smaak.

Deze cake heeft een heerlijk zachte structuur en is zoet door het gebruik van de appelmoes. Uiteraard gebruik ik een ongezoete appelmoes. Je kunt deze trouwens ook zelf maken met dit appelmoesrecept. Wil je de cake toch nog iets zoeter? Dan kun je nog een flinke eetlepel honing toevoegen.

Deze koek- en speculaaskruidencake is lekker als ontbijtje of als tussendoortje bij de thee. Om het helemaal af te maken: besmeren met jam en aftoppen met framboosjes!

Ingrediënten:

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram volkorentarwemeel
  • 3 eieren
  • 150 gram appelmoes
  • 50 ml vloeibare kokosolie
  • 1 zakje baking soda
  • scheutje citroensap
  • 3 el koek- en speculaaskruiden

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar tot een egaal beslag behalve de baking soda en het citroensap.
  • Doe de baking soda in een glas en voeg de citroensap toe. Nu gaat het bruisen. Giet het bruisende mengsel door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak in 40 minuten af in een voorverwarmde oven.

Tip:

Wil je de cake glutenvrij maken? Gebruik dan 200 gram amandelmeel en geen volkoren-tarwemeel. Ook kun je de volkoren-tarwemeel vervangen voor boekweitmeel.

Zin in meer van dit gezonde cakejes? Kijk dan eens op de cake pagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij deze cake of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply