0

Koffiecake met walnoten

Deze koffiecake met walnoten heeft de perfecte structuur: een krokante korst van buiten en een chewy, zachte, luchtige binnenkant met af en toe een lekker stukje walnoot!

Koffie is lekker om te drinken, maar in dit recept gebruik ik een goed kopje koffie in een cake. In de cake proef je de koffie op de achtergrond en is deze niet overheersend. Ik gebruik de koffie van Wakuli en als je die ook wil proberen, heb ik verderop een toffe kortingscode voor je!

De cake is vrij van toegevoegde geraffineerde suikers, maar heeft toch een ‘zoetje’ door de banaan die is toegevoegd. Je kunt dus gerust 2 (of 3…) plakjes nemen van deze cake!

Ingrediënten:

  • 225 gram bloem
  • 1 rijpe banaan
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 150 ml koffie van Wakuli
  • 80 ml olijfolie
  • 1 ei
  • handje gehakte walnoten

Bereidinswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Zet een kopje koffie met de bonen van Wakuli en laat staan tot gebruik.
  • Prak de banaan fijn en voeg de olie het ei en de koffie toe. Roer door elkaar tot een egaal geheel.
  • Voeg de bloem, bakpoeder, baking soda en kaneel toe en roer tot een egaal beslag. Voeg de walnoten toe en spatel door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak in 60 minuten af in een voorverwarmde oven.

Wil je de koffie van Wakuli eens proberen? Je krijgt 50% korting op je eerste bestelling met de code KoffieVanTrood.

Zin in meer lekkere en gezonde cake? Kijk dan eens op de cake en koekjes pagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere receptjes.

Heb jij deze koffiecake of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply