0

Kokostaartjes met een topping van mango

Deze kokostaartjes met een topping van mango zijn opgebouwd uit 3 lagen met natuurlijk veel kokos. Een ietwat krokante onderlaag gemaakt gemaakt van kokosmeel, een tussenlaag van kokosmelk en een heerlijke zoete toplaag van mangopureesap.

De mangopureesap kun je kopen bij KoRo. De sap is zo puur, dat je maar een klein nipje hoeft te nemen om deze smaak te ervaren. Daarnaast bevat het geen toegevoegde suikers. Ik heb ook nog een kortingscode voor je, waarmee je 5% korting krijgt op je bestelling: TROOD.

Deze mini kokostaartjes zijn leuk om te serveren wanneer je eters krijgt. Ook nog eens handig, want je kunt ze gemakkelijk een dag van te voren maken. Zo heeft iedereen zijn eigen verantwoorde en veganistische taartje!

Ingrediënten voor 8 taartjes:

Voor de bodem:

  • 6 el kokosmeel
  • 2 el kokosrasp
  • 100 ml amandelmelk
  • 4 dadels

Voor de tussenlaag:

  • 300 ml kokosmelk
  • 100 gram cashewnoten
  • 1,5 tl agar agar

Voor de toplaag:

Keukengerei:

  • siliconen muffinvorm met minimaal 8 vormpjes

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een blender/mixer en mix tot één geheel.
  • Schep in elke muffinvorm ongeveer 1 eetlepel van het kokosmengsel. Druk goed aan met je vingers (als het goed is kan dit, want het is geen plakkerig mengsel). Zorg er voor dat de randjes mooi afgewerkt zijn.
  • Kook de cashewnoten in 10 minuten zacht. Giet af en mix samen met de kokosmelk in de (schone) blender tot één geheel.
  • Verwarm het kokosmelkmengsel samen met 1,5 theelepel agar agar en breng aan de kook. Draai het vuur daarna meteen uit en blijf roeren. Laat het mengsel iets afkoelen (niet te lang, anders wordt de substantie al te dik) en giet het kokosmelkmengsel daarna in de muffinvormpjes. Zorg er voor dat je een heel klein randje over houdt voor de toplaag.
  • Verwarm de mangopureesap met 1 theelepel agar agar. Breng aan de kook en draai het vuur daarna meteen uit en blijf roeren. Laat het mengsel iets afkoelen (niet te lang, anders wordt de substantie al te dik) en giet de mangopureesap als laatste in de vormpjes over de tussenlaag. Smeer voorzichtig uit met een theelepel, zodat het de gehele vorm bedekt.
  • Zet de siliconenbakvorm minimaal 3 uur (of een hele nacht) in de koelkast.
  • Als het goed is, kun je de taartjes er uit halen door aan de onderkant van de siliconen bakvorm te drukken.
  • Serveer met wat geraspte kokos.

Ben je op zoek naar meer desserts? Kijk dan eens op de taarten en dessert pagina. Daar staan nog veel meer verantwoorde lekkere taartjes.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply