Deze krokante havermoutkoekjes met pecannoten zien er niet alleen heel lekker uit, dat zijn ze ook! Krokant van buiten, een beetje chewy van binnen, met af en toe een lekkere bite door de stukjes pecannoot. Daarbij ook nog eens helemaal verantwoord. Als ik jou was zou ik onderstaande ingrediënten verdubbelen, want deze havermoutkoekjes zijn anders zo op!
Ingrediënten voor 6 tot 8 kleine koekjes:
- 50 gram havermout
- 50 gram patentbloem
- 30 gram gesmolten boter
- 2 tl kokosbloemsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 2 el melk
- 10 pecannoten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
- Voeg de gesmolten boter en de melk toe en meng tot een deegbal. Dit gaat uiteindelijk het makkelijkste met je handen.
- Maak een langwerpige deegbal van het deeg en snijd het deeg in 6 tot 8 gelijke plakken.
- Leg de koekjes op de bakplaat en bak in 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat eerst even afkoelen, voordat je ze opeet.
Zin in meer van dit soort gezonde koekjes? Probeer dan ook eens deze havermout-kokoskoekjes met chocopasta of deze boekweitmeelkoekjes met dadels.
Heb jij deze muffins of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments