0

Kwarkbollen

Deze kwarkbollen zijn krokant van buiten en zacht van binnen. Ze zijn makkelijk te maken, gezond hartstikke lekker. De banaan maakt de kwarkbollen wat zoeter. De baking soda en de appelciderazijn, zorgen er voor dat de kwarkbollen mooi bol worden in de oven.

Lekker voor bij de thee, ontbijt of als tussendoortje! En je kunt er gerust nog één nemen, want de kwarkbollen zijn vrij van toegevoegde suikers en bevatten alleen pure ingrediënten.

Ingrediënten:

  • 250 gram speltmeel
  • 200 gram magere kwark
  • 100 gram kokosrasp
  • 1 zakje baking soda
  • scheutje appelciderazijn
  • 1 ei
  • 1 banaan

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Prak de banaan fijn in een schaaltje.
  • Doe alle overige ingrediënten in een kom en mix goed door elkaar. Voeg de banaan toe en roer nogmaals goed, totdat het een egaal plakkerig mengsel is.
  • Maak nu 12 hoopjes van het mengsel op de bakplaat.
  • Bak de kwarkbollen af in 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Tip:

  • Heerlijk met een beetje jam!
  • Ook lekker met zelf opgeklopte slagroom en jam. Dan maak je er pas echt een gebakje van!

Wil je meer met speltmeel maken? Bekijken dan ook eens deze speltpannenkoekjes of deze appel- bananencake.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply