0

Lake Louise

Van Yoho National Park, waar we overnachtten op Kicking Horse, reden we door naar Lake Louise. De plekken die we tot nu toe hadden bezocht werden ook bezocht door andere toeristen, maar qua drukte viel het altijd mee: er was altijd parkeerplek en soms was je er zelfs bijna alleen.

Toen we bij Lake Louise aankwamen, waren we dan ook verbaasd dat het zó druk was! Er was geen parkeerplek meer te bekennen en daarom werden we omgeleid naar de Lake Louise Overflow (Park & Ride). Vanaf hier gingen er shuttlebussen die je brachten naar Lake Louise. Ondanks de drukte hebben we wel alles kunnen doen en zien wat we hadden ingepland. Hou hier dus rekening mee: vertrek niet te laat en zorg dat je op tijd bent bij de shuttlebussen.

Belangrijk om te weten: de shuttlebus brengt je naar Lake Louise, waar je opnieuw een kaartje kunt kopen voor de shuttlebus naar Moraine Lake. Vanaf Moraine Lake word je niet meer teruggebracht naar Lake Louise, maar alleen maar naar de Lake Louise Overflow. Doe dus eerst alles bij Lake Louise en ga als laatste naar Moraine Lake!

#1 Lake Louise

In het plaatsje Lake Louise ligt ook het meer Lake Louise, ook wel: The Jewel of the Rockies. In het meer komt het smeltwater van 6 gletsjers samen. Je kunt ook hier (net zoals bij Emerald Lake) kano’s huren.

Aan de rand van het meer ligt het Fairmont Chateau hotel, dat doet denken aan een sprookjeskasteel.

#2 Lake Agnes Trail

Deze trail is 3,4 kilometer lang en best pittig, zeker als het warm is. Wanneer je langs het meer loopt aan de kant van Fairmont Chateau Hotel, kom je automatisch bij deze trail terecht. De trail is bergopwaarts met bijna geen vlakke stukken. Een goede beenoefening dus!

Onderweg kom je langs Mirror Lake. Een mooie plek om heel even te rusten! Een klein meer, met op de achtergrond prachtige natuur. De naam zegt het al: het meer is net een spiegel, omdat de bomen en bergen weerspiegelen in het meer.

Ondanks dat de tocht naar boven erg pittig is, is de Lake Agnes Trail absoluut de moeite waard, omdat je na 1,5 uur uitkomt bij Lake Agnes en Lake Agnes Teahouse. Je hebt dan een elevation afgelegd van 368 meter!

Lake Agnes Teahouse is een bijzonder theehuis: het is het oudste theehuis in Canada dat in 1901 gebouwd is en sinds 1905 thee serveert. In 1981 is het door Cynthia Magee opgeknapt en sindsdien is het een ‘familiebedrijf’. Johanna, de dochter van Cynthia liep elke dag van boven naar beneden om de schoolbus te nemen naar Banff. Uiteraard nam ze aan het einde van de dag ook weer het pad naar boven! De kleinkinderen van Cynthia (Samuel, Lillie en Zayla) zijn in de zomermaanden te vinden in het theehuis.

Ook een leuk weetje, als je hier gaat eten: elke ochtend wordt het brood om 5 uur ‘s ochtends vers gemaakt en gebakken en hetzelfde geldt voor de cakejes en koekjes. Het verse beleg (kaas, komkommer, tonijn etc.) wordt elke dag(!) naar boven gebracht door het personeel (en dat is een flinke tocht kan ik je vertellen!).

Het theehuis beschikt niet over elektriciteit, maar wel over gas. Het theehuis wordt één keer per jaar voorzien van gasflessen, water, bloem, suiker en andere droge ingrediënten door een helikopter.

Wij lunchten in dit theehuis, ten eerste omdat we wel toe waren aan een lekkere en lunch en ten tweede omdat bovenstaand verhaal het theehuis toch wel extra bijzonder maakt. Uiteraard namen we het versgebakken brood! Lekker rijk belegd en het vult goed. Daarbij ook betaalbaar. Een sandwich kost $9 (ongeveer €6). Geniet van deze lunch op het terras met uitzicht op de mooie natuur.

Blijf hier nog even rustig zitten, voordat je de weg weer naar beneden loopt (dit gaat uiteraard wel een stuk sneller)!

Met het bezoeken van het meer Lake Louise, de Lake Agnes Trail, met onderweg Mirror Lake en uiteindelijk Lake Agnes Teahouse ben je zeker 4 uur bezig/onderweg.

#3 Moraine Lake

Omdat er een ongeluk was gebeurd op de weg naar Moraine Lake, ging onze shuttlebus helaas niet meer van Lake Louise richting dit meer. Wij besloten daarom om eerst te eten in Lake Louise Village en later, aan het begin van de avond, zelf richting Moraine Lake te gaan. Overigens zijn er weinig eetgelegenheden in het dorp, dus stel je daar niet te veel bij voor. Na 19.00 uur zijn de mensen die alles in goede banen leiden (op de weg en bij het parkeren) weg en is het ook een stuk rustiger bij het meer. Je bent dan niet meer afhankelijk van de shuttlebussen.

Moraine Lake is een gletsjermeer en overdag kun je ook hier kano’s huren. Het uitzicht dat je hier hebt wordt ook wel ‘Twenty Dollar View’ genoemd, omdat dit lange tijd op het Canadese twinitg dollarbiljet stond.

Voor mooi en goed uitzicht loop je ongeveer 300 meter omhoog. Daar zijn er 3 verschillende uitzichtpunten. Je kunt hier ook nog allerlei trails lopen. Dit hebben wij niet gedaan.

Ook dit meer heeft weer een prachtige blauwe kleur, waarvan je bijna denkt dat het niet echt is.

Na Moraine Lake reden we door naar onze camping: Banff Tunnel Mountain Trailercourt. We kozen er voor om daar te slapen in plaats van in Lake Louise, zodat we de volgende ochtend al in Banff waren om daar de activiteiten te doen, die we hadden ingepland. Dit scheelt weer reistijd!

Heb je wat aan mijn tips gehad? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply