Deze lauwwarme couscoussalade is een ideaal gerecht voor in de lente of zomer. Vaak heb je dan geen zin in warme maaltijden, stamppotten of ovenschotels, maar je wilt ook niet elke dag alleen salade eten.
De combinatie van warme couscous met gebakken groente en de frisse komkommer en granaatappelpitjes is daarom precies goed voor deze dagen!
Verder is de lauwwarme couscoussalade vegetarisch en veganistisch. Ook vrij van geraffineerde suikers en e-nummer en daarmee absoluut een verantwoorde maaltijd! Je kunt dus gerust nog wat opscheppen!
Ingrediënten voor 2 á 3 personen:
- 300 gram couscous
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 2 tomaten
- 10 gram basilicum
- 1 komkommer
- halve granaatappel
- 1 rode ui
- kurkuma
- paprikapoeder
- peper
- knoflookpoeder
Bereidingswijze:
- Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd de paprika en tomaten in blokjes.
- Verwarm wat olijfolie in een wokpan en bak de ui, paprika en tomaten zo’n 5 minuten op laag vuur.
- Schil ondertussen de komkommer, snijd in blokjes en haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel. Zet even opzij.
- Voeg de couscous toe aan de groente in de wokpan en voeg alle kruiden toe naar smaak. Roer goed door elkaar.
- Schep de couscous in een diepe schaal en verdeel de komkommer, granaatappelpitjes en de basilicum over de couscous.
- Serveer meteen.
Zin in een andere couscoussalade? Probeer dan eens deze couscoussalae met feta.
Liever een warme maaltijd? Deze vegetarische curry met aubergine en couscous zal dan goed in de smaak vallen!
No Comments