0

Lemoncheesecake in een glaasje

Lemoncheesecake met als bodem en tussenlaag een mix van dadels en noten, afgetopt met granaatappelpitjes en bosbessen.

Dit dessert kun je gemakkelijk een dag van te voren maken, dat is altijd handig, zeker als er visite komt: je haalt de glaasjes uit de koelkast en serveert ze meteen. Daarnaast is dit toetje in slecht 15 minuten gemaakt!

Dit dessert bestaat natuurlijk alleen uit pure ingrediënten en is zonder toegevoegde suikers.

Ingrediënten voor 8 glaasjes:

Voor de bodem en tussenlaag:

  • 150 gram dadels
  • 225 gram pistache notenmix

Voor de ‘cheeselaag’

  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram ricotta
  • 1 citroen
  • 2 gram agaragar

Voor de topping:

  • 200 gram bosbessen (10 bosbessen per glaasje)
  • 1 granaatappel (2 theelepels per glaasje)

Bereidingswijze:

  • Mix de noten en de dadels fijn in de blender, totdat er een kruimelig geheel ontstaat.
  • Schep in elk glaasje 1 volle eetlepel van het dadel-notenmengsel (je houdt nog over!).
  • Rasp het gele gedeelte van de schil van de citroen en zet dit apart.
  • Pers de citroen uit en breng dit sap aan de kook in een steelpannetje. Voeg de agaragar toe en roer goed totdat er een soort gelei ontstaat. Laat afkoelen.
  • Roer de mascarpone los met de citroenrasp en meng de citroengelei hier door heen. Roer goed door, zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Voeg nu de ricotta toe en spatel door elkaar.
  • Schep in elk glaasje anderhalve eetlepel van dit mengsel op de dadel-notenbodem.
  • Schep vervolgens weer 1 eetlepel van de overgebleven dadel-notenmix op de ‘cheeselaag’.
  • Zet gedurende 4 uur in de koelkast om op te laten stijven.
  • Snijd voor de topping de granaatappel open en haal alle granaatappelpitjes er uit.
  • Verdeel de bosbessen over de glaasjes: ongeveer 10 bosbessen per glaasje.
  • Top af met 1 volle eetlepel granaatappelpitjes.

Wil je meer cheesecake? Probeer dan ook eens deze mangocheesecake in een glaasje of deze aardbeiencheesecake met dadel-notenbodem.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply