Deze lente maaltijdsalade met bietjes en geitenkaas is een heerlijk gevulde salade die voldoet als maaltijd. Na Kerstmis denk ik altijd: weg met de kou en de regen en kom maar door met die lentezon. Helaas laat dit zonnetje vaak nog even op zich wachten. Dus dan breng ik zelf de lente maar vast een beetje in huis met deze salade.
Veel van mijn favoriete ingredienten zitten samen in deze maaltijdsalade. Avocado is natuurlijk sowieso favoriet: lekker zacht en romig. Ik vind dit altijd heel goed combineren met de zoetigheid van mango. Voor een flinke portie groente voeg ik nog wat bietjes toe. Bietjes hebben ook een zoete smaak en passen dus perfect bij de mango. Natuurlijk mag de geitenkaas als topping niet ontbreken!
Een mega gezonde salade met allerlei goede voedingsstoffen en uiteraard geen toegevoegde suikers of e-nummers!
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de maaltijdsalade:
- 100 gram spinazie
- 100 gram zachte geitenkaas
- 400 gram bietjes
- 1 avocado
- 1 mango
- 1 komkommer
Voor de dressing:
- een flinke scheut balsamicoazijn
- 2 tl honing
Bereidingswijze:
- Was en snijd de spinazie grof.
- Snijd de bietjes, avocado, mango en komkommer (ik deed dit met schil) in blokjes.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en hussel door elkaar.
- Verkruimel de geitenkaas boven de salade.
- Meng de balsamicoazijn met de honing en voeg toe aan de salade.
- Serveer de salade in diepe borden.
Vind je deze salade met bietjes lekker? Probeer dan ook eens deze quinoasalade met bietjes.
Heb jij deze salade of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments