0

Lijnzaandpannenkoeken met havermeel

Deze lijnzaadpannenkoekjes met havermeel zijn het ideale ontbijt! In plaats van eieren gebruik ik lijnzaad gemengd met water en in plaats van melk gebruik ik amandelmelk. Hierdoor zijn deze pannenkoekjes ook volledig vegan!

In dit recept gebruik ik havermeel. Dit is eigenlijk gewoon gemalen havermout. Dus heb je geen havermeel in huis, maar wel havermout? Gooi het even in de blender en tadaaaa, je hebt havermeel!

De pannenkoekjes krijgen een zoete smaak door de banaan die is toegevoegd een het beslag.

Ik topte de stapel af met cacaobonen en warme frambozen, maar je kunt ze natuurlijk aftoppen met wat jij lekker vindt!

Ingrediënten voor 8 tot 10 pannenkoekjes:

  • 2 el lijnzaad + 6 el water
  • 200 gram havermeel
  • 1 banaan
  • 300 ml amandelmelk
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 100 gram frambozen (of een andere topping naar keuze).

Bereidingswijze:

  • Meng de lijnzaad met 6 el water en laat 5 minuten staan. Je krijgt nu een gelachtige substantie.
  • Prak de banaan fijn en voeg de amandelmelk toe. Voeg nu de overige ingrediënten toe en meng tot een egaal beslag.
  • Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en giet 3 el beslag in het midden van pan. Draai het pannenkoekje na 1 minuut om. Ga zo door tot het beslag op is.
  • Verwarm ondertussen de diepvriesframbozen in een steelpannetje.
  • Stapel de pannenkoekjes op elkaar en top af met de warme frambozen.

Als je deze pannenkoekjes lekker vindt, probeer dan ook eens één van de volgende recepten:

Heb jij dit recept of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply