0

Linzensalade met gevulde pasta en zalm uit de oven

Deze linzensalade met gevulde pasta en zalm uit de oven is een heerlijke combinatie voor een goede maaltijdsalade.

In de lente en zomer vind ik het heerlijk om salades te eten, maar het moet wel goed vullen. Daarom gebruik in in deze salade de gevulde pasta van de Albert Heijn. Die zijn trouwens los, met een sausje ook heel lekker!

Daarnaast zorg ik nog voor een stukje zalm uit de oven bij deze salade. Zo zit er ook nog iets warms bij dit gerecht. De combinatie van koud en warm vind ik erg lekker. De mosterd-dillesaus gebruik ik door de salade, maar hier smeer ik ook de zalm mee in, zodat dit in de oven goed kan intrekken voor de smaak.

Ik zeg: laat het zonnetje maar komen, zodat we deze salade heerlijk buiten in de tuin kunnen nuttigen.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 100 gram spinazie
  • 400 gram linzen
  • 1 rode ui
  • 250 gram tortelloni
  • 1 punpaprika
  • 2 stukjes zalm (2 x 125 gram)
  • 1 el mosterd-dillesaus
  • 2 el balsamico azijn
  • handje pompoen- en zonnebloempitten

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de zalm om aluminiumfolie.
  • Meng de mosterd-dillesausmet de balsamico azijn en smeer hiermee de zalm in. Vouw dicht als een pakketje en laat de zalm in 30 minuten garen in de oven.
  • Kook de pasta volgens de verpakking, giet af en laat uitlekken.
  • Was de spinazie en scheur in grove stukken.
  • Spoel de linzen af en laat uitlekken.
  • Snijd de ui in halve ringen en bak 3 minuten in een koekenpan, zodat de smaak net wat zachter wordt.
  • Snijd de puntpaprika in ringen.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar. Leg de zalm op de salade en top af met de pompoen- en zonnebloempitten en de overige mosterd-dillesaus.

Zin in meer salades? Kijk dan eens op de salade pagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij deze salade of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply